måndag 4 juni 2018

Och så blev det måndag ...


Men dessförinnan var det söndag!
Då blev det först av allt ett rejält hundslagsmål ute på gräsmattan och Charlie som är stor, stark och sprängfylld med testosteron, fick in några bett på Harrys ben och oj, så ledsamt det var. Dom som har lekt så fantastiskt bra ihop, men då var ju Charlie en liten plutt bara och i fjolsommar halvåret ung.
Nåja, harry har slickat såren nu och är lite stel och låg, men det blir nog bra.


Vid tolvtiden blev det tillsammansfika i skuggan under ett av träden.
Det var min syster Birgitta, Maria förstås, Hilda (sex veckor kvar nu innan pv blir morfar) och Patrik och så friherrinnan. Rabarberpaj och mina små västerbottenspajer .., Sia-glass från Slöinge och trevligt sällskap.


Avdelningen misslyckade bilder.
Nej, min syster är inte rädd för att bli fotograferad, jag vet inte vad hon sysslade med och pv visar tydligen vägen västerut.

Ser ni asietten?
Den och fem andra fick jag av min systerdotter Rita för många, många år sedan och minns jag rätt hade hon köpt dem i Oxford. Det är olika mönster på alla sex (en är avliden), men den här tycker jag bäst om  - ja, mer än så - jag  ä l s k a r  såväl prickarna som färgen!Vid tvåtiden tackade jag för mig och åkte till affären, för jobb till klockan 21.15.
Det var vanvettigt varmt i butiken och vi var tre stycken fram till klockan fyra, därefter var det Brooks och jag själv. Jag hade kassan, varvat med påfyllning av mejerivaror och så gjorde jag brödvagnen (vilken lycka att få tillbringa tio minuter i ett frysrum!!), räknade kassorna och tog  pantmaskinen och Brooks fyllde på frukten, rensade ute på lagret, kom när jag ropade på hjälp i kassa 2 och han hann med allt. Jag var så himla imponerad!!

Nån halvtimme innan vi stängde för kvällen visade han mig sin stegräknare.
Nu hade han arbetat från morgonen till stängning och kom upp i nära trettiosex tusen steg!!
Det finns, tro det eller ej, människor som tänker att detta att arbeta i en livsmedelsbutik kan väl inte vara särskilt ansträngande ..., jag lovar, att det kan det!


Kom hem vid halv tio .., då bjöd Maria på sina underbara nybakade bullar och vi satt uppe länge - jag var ju redan uppe i varv - och det blev prat om allt och inget. Och jag upphör aldrig att fascineras av hur syskon kan ha varit med om samma saker, men upplevt det helt olika! Sånt är fascinerande.


Och nu på morgonen avresa för mostern och hennes systerdotter.
Rexxie, han skrev nån gång att han visste knappt nåt värre än Capribyxor på kvinnor, men se, jag tycker att det är hur fint som helst!
Birgitta fyller sjuttiofyra år i november (Skorpion) och som ni ser är vi väldigt lika varandra.
Eller inte ,-)
Hon är en avbild av vår pappa!

Om jag skulle beskriva henne, vad skulle jag då säga?
Jo, hon är orädd, rolig, gladlynt, har en massa humor och självdistans, hon är rättfram, omtänksam, snäll, tycker om djur,  har hund, seglade under en massa, massa somrar tillsammans med sin man, var duktig i gymnastik i sin ungdom, hade högt betyg i teckning, har snygg handstil, kan stenografera, blandar in engelska ord lite nu och då när hon pratar (men har tillbringat större delen av sitt liv i Australien) ...,är mamma till Fredrik .., har en liten hund som heter Sophia, är totalt osentimental, ja, det är väl ungefär så.

Som vanligt blev jag gråtmild när vi sa hejdå, men om harry piggnar på sig och det löser sig med hundpassning, kanske vi ändå ses till helgen, då, när Emil tar studenten. Innan dess ska Birgitta och Marias familj äta 6:e-junimiddag hos AP och Micke, ja, det blir nog en trevlig vecka för henne där uppe.

Over and out.

3 kommentarer:

 1. Gjorde jag? Det måste ha varit någon tillfällig sinnesförvirring!

  SvaraRadera
 2. Vad roligt för dig att få träffa din syster efter många år. Men trist att inte hundarna kom sams.

  SvaraRadera
 3. Men så roligt att få besök av Australiensystern! Jag som gnäller över att min bror bor så långt bort... ;)
  Och så olyckligt med hundslagsmål. Det vore ju urtrist om ni inte kan åka på Emils student! Hoppas hoppas att han snabbt piggar på sig!

  SvaraRadera

Å, så glad man blir över kommentarer! Det är liksom det bästa av allt när det gäller bloggandet,- utbytet av tankar -.
Har du inte en egen blogg, kan du, lätt som en plätt, kommentera ändå. X:a bara i rutan "Anonym" eller "Namn/URL" och skriv vad du har på hjärtat.
Elisabet.