måndag 28 januari 2019

Filmen ....


Ja, hur var den?
(And breath normally).

Jo, jag har nog aldrig haft så ont i magen och knappt uthärdat att titta, som idag.
När kunder handlar och det på displayen kommer upp "medges ej", tycker jag alltid att det är så hemskt. Man kan - hos somliga - se rädslan, särskilt när man har arbetat i butiker med ett blandat klientel, med kunder som hamnat på livets skuggsida.
(Det kan stå medges ej utan att det beror på pengabrist också, men i det här fallet, i filmen, anade man vad orsaken var).

Här, i filmen, var det inte bara "medges ej" på kassadisplayen, det var även kronofogde och hyresvärd och kampen för att få behålla ett jobb.
Och så allt annat då.


Den här bilden har jag lånat från tidningen ETC. Den som tog bilden heter Lilja Jónsdóttir och kvinnan längst till vänster är filmmakerskan Isold Uggadóttir som instruerar lillkillen Patrik Nökkvi Pétursson och intill honom sitter då Babetida Sadjo, som verkligen spelar så bra, tycker jag.

Här handlingen i korthet. 


För mig får filmen en stark 4 (av 5).
En orsak till att jag tyckte så mycket om den, var att personerna skildrades inte som enbart onda eller goda. Inget var svartvitt.

Hildas mamma Mymmel var presentatör av filmen och gjorde det som vanligt jättebra! Hon är chosefri, prestigelös och har en massa självironi och humor!  

Pv liftade med mig hem ..., jag hade parkerat vid slottet och vi var så trötta båda två ikväll, ja, själv somnade jag på soffan. Men det är klart, jag var vaken från fyra .., det blir aningen tokigt det här! 

Tittade in i affären där om, - och utbyggnaden nu har börjat på allvar. 
Det ska bli spännande att se hur det hela utvecklar sig. 
2 kommentarer:

Anonym sa...

Vi fyller på hushållskontot allt eftersom. Då är ”medges ej” ingen stor grej. Finns nog fler som gör likadant.
Men förstår din tanke.
Hedgrenskan

Elisabet. sa...

Hedgrenskan: jo, så är det också. Men när man arbetat länge i särskilt en mindre butik ..., då vet man ofta om det bara är påfyllning av kontot som det handlar om, eller om det är panik i blicken. För dom som bara flyttar över via mobilen är det ju lugnt.