lördag 27 april 2019

Gårdagen .....


... blev en dag i hetta.
Det var sjösättning i Skallkrokens hamn och det brukar inte ta lång tid - ja, totalt sett, men inte båt för båt - men igår var det annorlunda, oj, vad det drog ut på tiden!

Medan pv och andra hjälpsamma människor assisterade när båtarna skulle pareras i vattnet, satt jag på motsatta sidan och läste en bok. Och tog sex dopp. Och drack tre liter vatten.


Av Eva i Tyresö hade jag fått låna Håkan Nessers bok  - den på bilden - så den tog jag mig an.
Jag tappade sugen för herr Nesser för några år sedan, men den här tyckte jag om, så långt jag nu har hunnit i den. Det är en novellsamling och den här första var lite väl förutsägbar, men han har ju ett härligt språk. Och behaglig rytm.


Från min utsiktsplats såg jag den ena båten efter den andra komma på plats, men inte pv:s.
"Ja, jag lät honom gå före i kön .., ja, båten skulle vidare till Danmark ...", eller "ja, han fick passera, deras båt skulle besiktigas och han hade en tid att passa".
Med andra ord är herr pv en generös herre.

Till slut tyckte pv att jag kunde åka hem och återvända om si så där två timmar.
Det gjorde jag också.
Men när jagkom, då fick jag beskedet ..."ja, men jag har lovat att hjälpa till att lägga i fyra bommar .., många har åkt hem nu".
Då blev det ny väntan i bilen. Harry - som då fått följa med - somnade.


Sex dopp, ja.
Det är till höger om det här stenskravlet som man går i, eller  h a s a r  sig i och det är ingen egentlig brygga, utan mer som en ramp bara. Nu, när det inte var så hiskeligt kallt i vattnet, passade jag på att röja lite där man sätter ner fötterna. Bort med vassa stenar och såna som var täckta med havstulpaner.


Kom slutligen hem och upptäckte att jag fått ett vykort från mig själv.
Har man inte lillkillen inom nära räckhåll för pussar och kramar, kan man man i alla fall ha ett kort att titta på. Att bli varm i hjärtat av.


Såja, nu sitter den lilla bilden där .., och vid sidan om den, sitter Elliots pappas morfar.
Ivar-Nicke. Det blir bra det.

1 kommentar:

mossfolk sa...

Sex dopp?!! Jag hade varit sååå nöjd efter ett och ansett min badkvot vara uppfylld fram till sommaren ;)
Så fint med lilla Eliott bredvid gammel...

...skrev jag och sedan fick jag googla. Är pappas morfar egentligen en gammelfarfar eller gammelmorfar? Hittade en artikel i språktidningen.se där man hade landat i att det inte fanns något rätt eller fel eftersom det är åtta personer som ska dela på fyra epitet.

Ja hur som helst var det fint med bilderna på lilla Elliott intill sin pappas morfar!