onsdag 24 april 2019

Onsdag ....


Klockan 06.40 får jag ett sms från J på jobbet. Kan jag tänka mig att ta ett pass från kvart i åtta till ett. För ovanlighetens skull säger jag nej. Pv, som har haft en hemsk natt med klåda på händerna (nu börjas det .., minns hur det var i fjol!!) och som inte vill cykla dom två milen med allt pollen som tycks överfalla honom, skippar cykeln idag. Alltså är jag utan bil. Elcykeln är för övrigt kaputt.

Trots att jag inte behöver förklara mig, gör jag det och det gör mig så irriterad.
Varför behöver jag känna sånt dåligt samvete, när jag nu ändå inte är schemalagd?  Kanske för att jag minns hur det var när jag själv skulle få fatt i någon som kunde hoppa in akut? Frustrationen när ingen svarade ..., listan med namn som man prickade av allt eftersom.
Kanske är det därför.


Onsdag idag .., det som alltid var min lediga dag.
Ska klippa ner ännu mer av riset som pv sågade ner i måndags; mängder med sly från slänten.
Igår när jag stod där i nån timmes tid och med sekatören i handen, satt en liten ekorre i ett träd fem meter bort och höll mig under noggrann uppsikt. Kanske samme ekorre som var morgon kommer och äter frukost bland alla solrosfrön?


Tänker på pv och hur hemskt det var för honom igår efter jobbet.
Vi möttes i stan där Harry fick klorna klippta (man skulle kunna göra en pausfilm i tv som visar hur annars frimodiga hundar - typ kampvarianten - förvandlas till små lamm med svansen under magen, nästan darrande .., när dom närmar sig klipp-bänken) och jag fick köra hem, såna besvär med ögonen hade han, pv. Mest satt han och blundade. Arma människor som är så pollenallergiska.
Väl hemkommen blev det bums i duschen och sen låg han mest på soffan och med händerna för ögonen. Jo, jag minns att det varit så här förr om vårarna, men inte så här mycket.


Och sjösättning av båten i övermorgon.
I sommar tänker vi oss att segla söderut igen, men ännu längre.
Limhamn blir ju ett perfekt stopp (vem kan bo där i närheten .., kanske en liten prins Elliot?)  och Ystad. Men så vansinnigt roligt!

Nu ska det läsas morgontidning.

Inga kommentarer: