lördag 20 april 2019

Påskbilder ...


Av lill-karin, barnbarn till Eva i Tyresö, fick jag - när dom kom hit på middag i tisdags - ett sånt fint påskkort! Tänk, så glad man blir! Här har en liten tös suttit och gjort så fint med påskhare och en uggla som sitter på en gren och en hare är där och en kyckling och flera ägg!


Här är framsidan.
Den här dagen har varit tämligen fartfylld - ja, mer eller mindre -.
Pv har ägnat timmar åt att måla kölen på segelbåten, jag fixade fika, svängde förbi affären och köpte en liten bytta glass och åkte så till hamnen i Skallkroken med medhavd lunch och tittade på när pv tog sig ett dopp. I morgon ska han vaxa båten.

Sen har vi varit hemma mest hela tiden.
Jag har tagit harry på två rundor .., fixat middag på rester (gjorde en mindre potatisgratäng som blev den bästa hittills), hängt ut tvätt ..., suttit i solstolen och vilat .., och pv tog tag i det här med robotgräsklipparen och har nu lagt ner den här tunna sladden som ska agera barriär för roboten.


I Bjäresjö i Skåne har det varit det påskaftonsmiddag.
Båda döttrarna har kommit ner, den ena idag, den äldre med familj i onsdagskväll och jag behöver väl inte säga vem som står i centrum .., nej, just det.
Och Emil som varit utomlands på vift i dryga månaden, han överraskade och kom hem, till allas glädje. På bilden är det han som håller i lillkusinen.


Här är dom nyblivna föräldrarna.
Vi var också bjudna, men tackade nej.
Dels skulle jag arbeta onsdag och torsdag och igår hade vi långfredagsgäster på middag och vi tänkte att detta att köra ner och hem igen samma dag, det kändes som om det blev för mycket.
Jag var dessutom dödens slut på efter jobbet i torsdags.
Kanske åker vi ner om två veckor så där .., eller en och en halv, bara och hälsar på lite, då, när allt lugnat ner sig en aning.


Det är inte ofta alla tre barnen är tillsammans, men i helgen, så.
Det är tio och tretton år mellan mig och mina systrar och det är tio och fjorton år mellan Anders och hans systrar. Här är det störstasyster med lillebror. En Kräfta och ett Lejon.


Och här en Oxe och en Kräfta.
Här skiljer det tio år mellan syskonen.


Och här är Sigge Nilsson som jaaaamande kom in till mig i utrerummet tidigare idag.
I morgon är det alltså påskdagen och då är vi bjudna på middag hos Eva från Tyresö och hennes man och mattväverskan (tillika deras dotter) med sin dotter Karin (som gjort påskkortet).
Men var det inte nåt på måndag också?
Jo, det var det, fika i Grötvik hos Mymmel (Hildas mamma).

Oj, här händer sannerligen inte mycket i vanliga fall, nu är det som den berömda ketchupen .., allt kommer på en gång!
(Nästa lördag och söndag arbetar jag kväll och där nästa helg är vi i Sthlm, då ska jag arbeta ideellt i ett café för den förening där AP har sin häst och är medlem, dom arrangerar nämligen en tävling).


Skallkrokens hamn i Haverdal, det är här pv har sin segelbåt.
Vid gatlyktan till höger på bilden, där är ett sånt här "bås" med bänk och bord och där man har lite lä och såna finns det kanske sju, åtta, stycken av. I mitten av bilden syns små sjöbodar (om man klickar upp bilden ..) och det finns nog lika många rakt över, bakom där jag står liksom. Där har väl dom lyckliga (som fått köpa en sån bod) grejer till båten och sen dynor och annat.
Gissa, om vi skulle vilja köpa en sån sjöbod, om där blev nån till salu!

En stuga finns också för sjöfolket, med nybyggd veranda och så är det ju det vanliga med dusch och toaletteutrymmen och så vidare. Ställplatser för husbilar finns också .., och där får föreningen in bra med pengar.


Längst ut på piren ligger ett litet vitt pyttehus, kanske är det en liten fyr ..., ja, det är här man kommer till eller lämnar hamnen.
Där ute ser man ofta människor som sitter och har fikakorg med sig.

Nu ska jag skriva ett mejl till min australiensyster som sannerligen hamnat på undantag nästan en hel vecka. Ajabaja. Nu ligger man nog inte på plus.

En fin påskdag önskar jag den som eventuellt tittar in här.


3 kommentarer:

Turtlan sa...

Vår påsk går lite mer stillsamt till väga avseende firandet. Vi har ju inte så mycket till släkt varken jag eller M. Jo vi har men inte så nära också ofta umgänge med. Här båtfixas det också. Passar på. Jag kör hemmajobb. Passar på.
Imorgon påskdagen kommer bästa kompis B och hennes gäng på fika. Det gänget känns mer som släkt än de som är min släkt. Sen på kvällen dyker lillasyster upp. Så lite händer det framöver påskdagarna.

Fina bilder och kul se bilder från hamnen när man vet hur det ser ut :-)

Elisabet. sa...

Turtlan: men det är ju lite så här med. Det är mest till jul och så nån vecka på sommaren som vi ses familjevis och det är inte alltid att alla kan vara med. Vi bor dels långt från varandra, men nu när Anders och Maja fått smått, blir det väl fler resor söderut. För oss är det ju inte mer än sjutton mil kanske, totalt, enkel väg, men det är ändå inte så där så man bara svischar iväg på kaffe.
Min syster R. var här senast för mer än två år sedan! Hon bor i Skåne, men tycker inte om att köra långt och på hårt trafikerade vägar.
Det är viktigt med vänner. Så oerhört viktigt, tycker jag.
Även bloggvänner.

Ulrika sa...

Jag har ju noll och ingen släkt numer egentligen, utöver mina barn. För mig betyder vännerna jättemycket. Tyvärr gör min hälsa att jag inte orkar vara så aktiv i dom kontakterna heller, alltid. :(
Jag är så otroligt glad för detta internet, tack vare det kan jag vara social även när jag inte orkar vara det irl! :-)

Härliga bilder, så mycket glädje. :-)
Jag hade Chrille och hans sambo Lisa här igår, sååå mysigt.