tisdag 23 april 2019

Tisdag förmiddag ....


Jo, det går utmärkt att besöka återvinningen i Falkenberg utan att hyra en släpvagn. Så mycket som möjligt föser jag in i bilen, som ju verkligen inte är nåt stort schabrak. Fem tunga sopsäckar med våta löv (minst två år gamla), ett tungt betongrör, diverse elprylar som inte fungerar, hårdplast och annat. Harry får följa mig med .., han sitter i baksätet intill en piedestal i trä som en gång tillhört friherrinnan.

Efteråt svänger jag in i Slöinge och stannar till utanför Solhagas bageri.
Så här ser det ut just intill bilen.


Klockan är ännu inte åtta när jag närmar mig butiksdörren och jag tänker att jag nog får vänta en kvart eller så, men nej, dom har öppnat lite tidigare än vad som som anges på hemsidan ("ja, vi hade en kund som så gärna ville handla lite tidigare .."), så jag kliver bara in.
Sånt kallar jag omtänksamhet; att inte hålla såååå strikt på minuterna, ja, om man nu är klar med det mesta, förstås.


Och så det vackra morgonljuset som silas i genom fönstret i det lilla bageriet. Vid pilen där uppe till vänster, ligger valnötsbrödet som jag köpte. Ett av de i särklass godaste bröd jag smakat och det var ännu ljummet när jag fick det i påsen!


Knallhård skorpa (som pv inte alls gillar, alltså får jag ha brödet för mig själv ..).


Och rejäla valnötsbitar som blandats i degen ...


Där inne är så ombonat och vackert.
Tänk, vad sånt betyder när man tittar in i en butik!

Även idag flödar solen, men det blåser.
Det stora gröna parasollet hade vi glömt att ta ner igårkväll; nu låg det på altanen och jag hoppas att det går att skruva fast igen.

Pv cyklade vid sextiden till jobbet .. (två dagar bokade den här veckan för hans del) och själv är jag - om inget annat inträffar - fri fram tills på lördag, då vankas två dagar-på-raken-arbete och jag ska nu försöka få undan lite av allt ris som pv sågade ner i slänten igår. (Inte slänten mot vägen, utan på entrésidan). När slyn försvann (mycket återstår) kom rena berget i dagen och oj, så fint det blev!

12 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Ni har förstås hunnit lite längre med vårbestyren. Men idag ska ja rensa perennrabatten. Så snart är vi ikapp. Ba'så'ru vet.
😎

Evas blogg sa...

Jag älskar också valnötsbröd, gillar när det blir lite tuggmotstånd. En bulle hade nog slunkit ner i min påse om jag hade varit på det bageriet :)

Ulrika sa...

Nej hu, mina käkar! Jag kan inte äta sånt bröd. :(
(Men gott är det!)

Här är det fint väder idag igen och vi sitter och njuter. I em bär det av till veterinär, för Q har skadat en klo rätt illa. :-/

Elisabet. sa...

Bert Bodin: nej, ännu återstår en hel del. Men jag vet ju, av egen erfarenhet, att ni snart är ikapp. I alla fall ni som bor längs kusten.

Evas blogg: ja, det är supergott och nu kan man få brödet skivat, det kostar 2:- tror jag och då får man ju ut dubbelt så många skivor!

Ulrika: får du träningsvärk ...?

Ulrika sa...

Jag får ont och har jag otur hakar käken upp sig/halkar snett. Jag är så överrörlig även i den leden. :-/

Psst...jag saknar glädjeberättelserna i "det bästa"...:)

Elisabet. sa...

Ulrika: ja, det gör jag med, men det är så få som läser och är med, så då får det vara. Jag vill liksom inte tjata för att nån ska skriva :)

Ulrika sa...

Men asch då, fölk, kom igen! :-)

Elisabet. sa...

Ulrika: du får dra igång det hos dig!

Ulrika sa...

Haha, hos mig är det väl två närmast sörjande som läser, ungefär. Du och Mossfolk. :-D

Cecilia N sa...

Och jag!

Elisabet. sa...

Ja, se där Ulrika .., nu har du tre! Jag kollar ALDRIG hur få som läser bloggen, men så är det ju. Jag läser inte heller många. Du är ju på Twitter också, lägg in en glädjegrej där!

Ulrika sa...

Ja just ja, du också Cecilia! :-) <3

Nej jag kollar inte antal läsare så, men med tanke på hur få kommentarer det är, undantaget Efit-dagar då det är några till så... :) :)