söndag 8 juli 2012

Bara så ni vet ...

.. så är detta en av de godaste ostar jag någonsin har smakat.

I vanliga fall har vi alltid Kvibille Cheddar - det är pv som varit den trogen i alla år -, men till min oerhörda förvåning kom han häromdagen hem med den här skapelsen.

S u v e r ä n t  god till frukostbrödet och perfekt med plommonmarmelad till!

Andra tycker precis tvärtom.

5 kommentarer:

  1. Kul med nya ostar, kommer def att prova!! Ännu mer spännande efter att ha läst "precis tvärtom"...... Åsa som fortfarande är kvar i Sant Pere de Ribes söder om Barcelona, feedjit visar dock att jag ibland är i Madrid, Sevilla eller Las Palmas där har jag dock inte varit........men det hade varit spännande!!

    SvaraRadera
  2. Cheddarost är oslagbart gott!
    Har du plommonmarmelad ovanpå osten eller har du osten överst?

    SvaraRadera
  3. Åsa: ja, trots nedskrivningen tycker jag att den är hur bra som helst till mackan ...

    Ruta Ett: tvärtemot dom flesta andra jag känner .., jag har osten först, sen marmeladen - vi diskuterade det i morse när vi fikade på altanen - tre hade marmeladen först, sen ost, den fjärde (jag) tvärtom ,-)

    SvaraRadera
  4. Näe, marmeladen först, annars halkar den ju bara av ostskivan!

    (och beskrivningen av osten låter hemsk, jag klarar i princip inget starkare än Billinge)

    SvaraRadera
  5. Rexxie: ,-)

    Men jag tycker om starka ostar och minns ännu en sån - en dansk hårdost - som vi fick 1973 i Sollentuna av exets moster ,-)

    SvaraRadera