fredag 8 september 2017

På menyn .... 

Detta bjöds vi på:

Förrätt: 
1 Rödbetstartar med rostade valnöter, getostcreme och honung. (Mitt val).
2. Fixerad torsk med dillcreme,röd mangold och syrad brysselkål. (Pv:s)
3. Smörstekt kalvbräss med kräftemulsion, spenat och brynt smör. (Frherrinnan och Sonja).

Varmrätt: 
1.Halstrad röding med blomkål, forellrom och dill.
2. Confiterat anklår med höstgrönt, svamp, picklade betor, samt timjansky.
3. Rådjursrygg med lingonsky, mandelpotatispuré, ugnsbakade betor, samt bondbönor (valde vi alla - bland det godaste jag någonsin har ätit!).

Dessert: 
1. Friterad äppelmunk med kolaglass, havrecrunch, samt varma hjortron (mitt val och fick byta ut kolaglass mot vanlig vaniljglass).
2. Ugnstekta päron med karamelliserade nötter, kola, havssaltglass. (pv och Sonja, friherrinnan avstod desserten).
3. Chokladmousse på browniebotten med apelsinmacaron,passionssgelé, samt kanderade nötter.

2 kommentarer:

  1. Jag hade valt exakt samma som dina val! Allt med hjortron vinner alltid. Likaså viltkött! Mums! Sen rödbetor o getost. Tummen upp!!!!

    SvaraRadera
  2. Turtlan: ja, det var inget annat än himmelskt gott! Du hade gjort ett bra val ,-)

    SvaraRadera