måndag 10 augusti 2020

Det var länge sedan sist ...

Eller egentligen inte sååå länge.
Ett halvår, kanske.

Men nu är paprikorna förhållandevis billiga (29:95 kilot) och jag har kvar ett mindre paket lammfärs i frysen, så det blir som bäst.
Förväller paprikahalvorna, steker färsen i curry tillsammans med lök och vitlök och sist av allt i med stora vita bönor, mer som för att fylla ut.

Och så pytsar jag färsblandningen i paprikorna, häller på riven ost och gratinerar i ugnen.
Till detta bulgur och sallad, plus jättegott med mango chutney!

Pv åt tre halvor.
Jag en stor.
Två är kvar tills i morgon.

Over and out.

6 kommentarer:

  1. Låter himmelskt! Här vankas köttfärssås och pasta på båten. Ikväll lagar kaptenen maten.

    SvaraRadera
  2. Men mums så gott det lät. Åh, som av en händelse har även jag ett paket lammfärs liggande i frysen som borde ätas upp. Ja, inte frysen då men färsen, så tack för tipset😊

    SvaraRadera
  3. Lena i Östersund; du får testa! Så enkelt och smaken sitter i ännu. Stekte det i curry, kom jag ihåg nu!

    SvaraRadera
  4. Men så bra! Tack för ännu ett enkelt recept. Fyllda paprikor gjorde jag rätt ofta under tidigt 70-tal, sen har det (liksom många andra rätter, typ Flygande Jakob) fallit i glömska.

    SvaraRadera
  5. Bloggblad: ja, såna gjorde jag för några månader sedan .., det var riktigt gott!

    SvaraRadera