måndag 13 maj 2024

Dagens fönster ... 





















Så här skriver fönsterfångerskan som är Maja i Tyresö: 

"Stjärnfönster på förfallet metodist-kapell i Björneborg utanför Kristinehamn! Pratade med en farbror som bodde intill som berättade att hans fru gått i kyrkans barntimmar där, men att det nu är sålt till något samfund som rivit ut all inredning och låtit det förfalla. Tyvärr… där borde någon bo som älskar varsam renovering… men han sa att det inte fick vara bostadshus, vet inte varför."

// Tack Maja! säger jag.

3 kommentarer:

  1. En körkompis till mig, har tillsammans med en god vän, skrivit en jättetjock bok om alla bönehus i Värmland - den väger 3 kg - det här huset finns förmodligen med där med en kort historik.

    Jag kan kolla, boken är så tjock att jag vet var den finns ... förmodligen finns det en innehållsförteckning, annars ger jag upp på förhand.

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Ja, det är jag som skrivit boken. Metodistkapellet i Björneborg, det såldes 2017 efter att ha stått orört och oanvänt under en lång tid. Såvitt jag förstår till privatpersoner.

    SvaraRadera
  3. Bloggblad och Carl-Johan Ivarsson: Tack för tipset Marianne och roligt att du hörde av dig herr Ivarsson ,-). Ska se om jag hittar den på biblioteket.

    SvaraRadera