tisdag 4 juni 2024

Dagens fönster ...


Monet berättar: "Det här fönstret är från den sk ”Lilla Salongen” där hyresgästerna här ofta träffas för egna middagar, föredrag eller födelsedagsfester. Då får man låna lokalerna gratis så det är ju ståndsmässigt värre!"

(Det handlar alltså om det seniorboende där Monet och hennes make numera tillbringar sina dagar. Tack! säger jag. )

6 kommentarer:

  1. Käre tid, där har man inte sparat på grannlåten.

    SvaraRadera
  2. Hur säger man? "Much is more" ... , eller?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kristina: Ja, tur att vi människor inte är stöpta i samma "gjutform". Minns hur jag hade sååå svårt för pv:s blommönstrade gardiner, jag som alltid haft enfärgade. Det var nästan ett villkor när jag flyttade hit, att jag skulle få sätta min egen prägel på åtminstone några rum. Det kan ju tyckas egoistiskt, men att vid 55 års ålder bara flytta in hos någon och känna att nej, aldrig detta ..., det fungerade iaf inte för mig. Nu är ju bilden från en samlingslokal och inte något man måste leva med dagligdags. /Elisabet

      Radera
  3. Den här salongen finns i en stor herrgårdsliknande villa i det område där vår seniorlägenhet (byggd på 1980-talet) i Djursholm finns. Villa Svalnäs, som den heter, byggdes runt förra sekelskiftet av Henrik Palme som var en av ”grundarna” av den dåvarande villastaden. Det finns många liknande pampiga villor här - förmöget folk byggde så då. Idag finns en restaurang i huset med tillhörande salonger och ett bibliotek, inredda som det såg ut då. Som hyresgäst i det närliggande seniorboendet kan man få disponera lokalerna för egna sammankomster men det hålls både föredrag och olika kurser där också. Sett i sitt sammanhang är inredningen tidsenlig och ganska häftig att ha tillgång till. I området, som ligger vid vattnet och har en stor vacker park, bor numera helt vanliga pigga pensionärer, 65-plussare som stått i bostadskö hit i över 20 år så det är populärt att bo här!

    SvaraRadera
  4. bettan: Det känns aningen rörigt, men det kanske är just den biten som syns.

    SvaraRadera
  5. Monet: Är vasen ditmålad eller på riktigt? / Elisabet

    SvaraRadera