lördag 6 juli 2024

Om det enkla ... 


Såg så många vackra planteringar i Höganäs och många var så annorlunda, än de jag sett till exempel i Ystad eller Halmstad. 

Till synes .., enklare, inte så pråliga, men oj, så fina! 

Som den här, t.ex.  Barrävxter mitt bland det övriga. Och stäppsalvia, men vad är det vita? 

Och lite daggkåpa skymtar också. 

Bildgooglar på den vita. Den är också en salvia, tydligen.

Så fint!


Den ansvarige för utsmyckningen av blomster i Höganäs, måttte i alla fall ha en förkärlek till just daggkåpor. 

Ibland daggkåpa blandat med kattmynta - stooora sjok - så vackert!


Icke allenast madamen i Halland faller för det enkla, det gör även Birgitta i Västmanland och ni som varit med länge på bloggen minns nog hennes egen blogg, den som gick under namnet Lilla B.

Birgitta agerade chiliproducent under en period av livet, nu har hon nog annat att tänka på. 

Så här skrev hon i ett mejl på messenger: "Roligt att läsa att du tycker att även de enkla blommorna är vackra. Jag tycker också det och min lite svällande rabtt till ingången består av daggkåpor, nävor och lite annat."

Och så kom den här bilden. Tack du rara Birgitta!

Och vad har nu detta med rubriken att göra? Inte det minsta. 

Så här såg det i alla fall ut igårkväll när jag återvänt från hemmets lugna vrå för en enda övernattning. Hann i alla fall tvätta lite kläder. 

Återvände dagen därpå - igår alltså - via buss/tåg/buss (sååå många vackra små byar bussen passerade från Ängelholm till Höganäs!) och vi hade Nasi goreng från Lidl till middag, bara att värma upp och jag pytsade i stekta champinjoner, några korvbitar, tomater och paprika, kryddade på det hela och det blev underbart gott!

Det blåste nåt överdjävulskt i hamnen igårkväll och jag tänkte att aldrig i livet att vi kommer iväg. Vaknade klockan 04.00 till en annan värld - blåsten hade upphört - havet låg lugnt! Klev upp klockan fem, iväg halv sju och hemma halv två idag. 

Inte förrän sista timmen blåste det upp och började regna .., men det gick bra. Väl hemkomna - men flera timmar senare - bjöds vi på ett åskoväder utan dess like, med fyra blixtnedslag på andra sidan kustvägen! Det lät som ett smatterband.

Tack Gode Gud, tänkte jag .., att vi inte hamnade i detta ute till havs.  


Så här såg det på den blixtkarta som jag laddat ner, ja, när det blixtrade som värst. 
Fyra blixtnedslag på andra sidan kustvägen!

Under spektaklet pågick, låg Sigge och sov i uterummet, till synes helt oberörd.



Tar med den - i mina ögon - så fina och välkomnande skylten vid busstationen i Ängelholm. 

Hade det inte regnat, hade jag gärna stått där och beundrat målningen.

Ajöken, sa fröken.

9 kommentarer:

  1. Jag gillar också daggkåpa, har flera både hemma och vid stugan. Jättefina att plocka in. Lite trista bara när de blommat över. Igår förärades jag en dvärhdaggkåpa med så vackra blad med en ljusare kant. Måste se ur en plats där den kommer till sin rätt. ellem

    SvaraRadera
    Svar
    1. ellem: mina blir gräsligt fula när dom blommat över och det brukar sluta med att jag klipper dem och det blir inte särskilt fint heller. / Elisabet

      Radera
  2. Tyckte så mycket om Lilla B:s blogg. Älskade att följa årstiderna i hennes förtjusande och trivsamma växthus. Och när "rutiga duken" kom på.
    Tack för du länkade.

    SvaraRadera
  3. Var hittade du den åskkartan?

    Jisses vad det måste ha smällt hos er. Oj oj.
    Verkligen skönt att ni hann hem. Bra komma iväg i ottan!

    SvaraRadera
  4. Vi fick några blixtar och åska här också men ganska beskedligt. Skönt att ni kom in till fastlandet innan allt drog igång.

    SvaraRadera
  5. Lilla B: Ja, jag håller med dig! Och så mycket humor och klokskap!

    SvaraRadera
  6. Turtlan: Det var friherrinnan som meddelade mig att hon visste precis var blixten slagit ner hos grannarna en bit bort. Va? Jo, hon hade en blixtapp som jag snabbt laddade ner. Den heter "My Lightning Tracker", gul botten med svart blixt på appen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset! Den hade jag inte. Har två andra. Nu laddat ner

      Radera
  7. Tony: Aldrig någonsin har jag varit med om såna smällar! Minns du smatterbanden som pojkar brukade smälla på Valborgsmässoafton (iaf hemma hos oss)? Så lät det. Fyra DÅNSMÄLLAR i följd.

    SvaraRadera