lördag 28 september 2024

Helg ....


Jo, underbart är det att ligga på en strand i Grekland, men oj, så skönt, även med det vanliga livet i landet Halland! Kaffe, 1 kokt ägg, lite naturell yoghurt, pressad citron och en macka. Likadant varje morgon.

Kör till Ugglarp för att handla en broccoli, men får dessutom med mig två knippen vackra morötter, samt en stor salladslök. Stor och frodig. 

Därefter till Solhaga bageri och köper en födelsedagskaka, från mig till pv:s äldre bror. Han och hans fru ska få besök idag, innan återseendet-från-grundskolan tar sin början på något hotell i Ljungby. 

Googlar på B12-brist. Det var vad min äldsta syster visade sig ha, ja, när hon var så sjuk och jag tycker att hon numera låter som en helt ny människa. Brist på B12 kan tydligen ge ungefär samma symptom som vid demens, plus rejäl orkeslöshet. Det slår mig nu, att hade inte mina mostrar, min mamma och min mormor brist på B12? (Nu är dom ju inte släkt med min syster, men det slog mig ändå).

Soligt och fint ute. Blå himmel, men blåsigt. 

Det knackar på ytterdörren. Där står två män och presenterar sig som Jehovas Vittnen. För första gången i mitt sjuttioåriga liv säger jag som det är, att det är nog lönlöst .., ja, dom förslösar nog sin tid med att övertyga mig, "jaha, var jag kommer ifrån .., ja, Västerbotten, ja, jag kan ta det där lilla kortet, men jag vet inte .." och männen är vänliga och propsar inte, tackar för sig och just då kommer pv med skottkärran fylld med spillvirke. 

Pv berättar leende att där var några tjusiga unga Jehovas-damer också, men dessa knackade på hos grannen. 

"Det var nästan så man kunde ha tänkt sig att ansluta sig ..." säger han lite plirigt leende, ungefär som min pappa Ivar , då när SVT på 70-talet visade "Hela kyrkan sjunger" från Umeå. Jag minns hur han blev så förundrad över att kvinnorna i kören var så vackra och inte hade dom håret i knut heller (det hade aldrig mamma, så pingstvän hon var), ja, han hade nog samma känsla som pv.

Så här kunde det låta. "En klämmig låt", skulle pappa ha sagt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar