måndag 22 mars 2010
Jaha .., på det viset!
Det var tredje raden uppifrån som jag funderade på ....
När jag idag har fru Grå framför mig i kassan, blir jag full i skratt och berättar att jag för mitt liv inte helt ut kunde tyda hennes inköpslista, den som jag hade här på sidan igår.
Då ler fru Grå.
Och när jag nu i eftermiddag kommer hem, finns i min inkorg ett brev från samma madame.
Så här skriver hon:
"Hej Elisabet!
Kul att du inte kunde läsa min handstil, jag har fått "lida" för det hela livet - det är så illa att jag själv ibland inte kan se vad det står.
Toppnotering var förra veckan när jag på lappen hade skrivit soppa, o G o jag stod länge o valde vid sopporna men bestämde att vi behöver ingen.
Väl ute i bilen säger jag - jag glömde ju soya.
Skrev du inte upp det?, säger G.
Jo - det var det som tyddes till soppa.
Ojoj, o inte blir det bättre med åren.
Tack o lov för dataskrivande.
Nåväl, här är receptet på det du inte kunde tyda.
*Tarte flambée.*
Rätten görs främst i Alsace, Frankrike.
Jag har förenklat o försvenskat ett recept som vi tycker om.
Du kan ju testa på pv.
Börja med att sätta ugnen på 250 gr o lämna en plan plåt kvar som ska vara het vid tillagningen.
Ingredienser:
1 rulle färdig rund pajdeg
creme fraiche
gul lök
tärnad bacon
Lägg pajdegen på ett bakplåtspapper
Bred på ganska rikligt med creme fraiche
Förstek bacon i sitt fett och lökringar eller tärnad lök i baconfettet
Lägg blandningen uppe på creme fraichelagret
Dags för tillagning - ta ut den heta plåten, lägg på bakugnspappret med godsakerna o in i ugnen.
Tid: 5 - 7 minuter eller kolla att degen fått färg
Gärna ett glas rött till
Smaklig
Kram från Fru Grå."
Åh! Tarte flambée!
SvaraRaderaTartiflette är en annan klassiker för oss som gillar när det dryper:-)
Jag håller med
SvaraRaderaFru Grå