måndag 3 maj 2010

Fisksås på Leina-vis ...

Världens enklaste och godaste sås till den stekta torsken, den bjöd Leina på.

Så här.

2 dl creme fraiche värms upp i kastrull

1 fiskbuljongstärning smulas i

rör om

servera!

Tro mig ., den var kalasgod!

10 kommentarer:

  1. Crème Fraîchen är en klippa i köket. Ihop med den riktiga vispgrädden. Sen må det vara i mix med buljongtärningar, riven parmesan eller krossade tomater!

    SvaraRadera
  2. Håller med Llg.

    Men PV:s sås med ättika och dill var absolut inte dum den heller! Tack för receptet.

    SvaraRadera
  3. För att inte tala om att man kokar ner 2dl torr äppelcider till hälften och blandar ner i Leinas. Prova det!

    SvaraRadera
  4. Oj, imorgon får det bli stekt torsk med sås av alla goda råd.
    Fru Grå

    SvaraRadera
  5. Llg (tack Cecilia), Cecilia, Bert och Monet: den var UNDERBART god, men jag ska minsann testa ditt också Bert!

    SvaraRadera
  6. Så enkel så även jag som är kass på att göra såser skulle klara av det ;-))

    Här ska testas och provsmakas!

    SvaraRadera
  7. Turtlegirl: jag tyckte inte det lät särskilt gott när hon berättade om den .. men hjälp .., superduper!

    SvaraRadera
  8. Lite senap i är inte heller så dumt.

    SvaraRadera
  9. Eva: menar du förutan buljongtärningen?

    SvaraRadera
  10. Gott med färskpressad citron också i Leinas sås.

    SvaraRadera