onsdag 5 maj 2010

På spisen ...



... puttrar köttsoppan.

Grön persilja ska strös ovanpå saligheten innan det är dags för servering.
(Soppan hamnar i Blå Måsens soppterrin .., oj, så fint!)

Och där är gott om potatis, kålrotsbitar och morötter.

"Men klimp avstår jag gärna ..", säger pv lite diskret.
(Alltså får jag göra en egen liten omgång med klimp .., det är ju liksom pricken över i.)

Rabarberpajen är förberedd.

Såja, nu kan man ägna sig åt andra viktigheter.

10 kommentarer:

  1. Håller med PV - klimpen kan vara..
    Men annars så låter det gott med köttsoppa och rabarberpaj.
    Jag var ute nyss och spanade efter brännässlor, är sugen på nässelsoppa.
    Men inga näslor har dykt upp än i kylan och av rabarbern syns bara några knoppar.
    Naturen har verkligen frusit fast.

    SvaraRadera
  2. gunnar: det har den här med, frusit fast .., men lika bra det, för jag har ingen vårjacka .-)

    SvaraRadera
  3. Tanken på klimp ger mig rysningar, men ja, jag slår mig gärna ner och tigger till mig en tallrik soppa utan. =)
    Förkyld och frusen, soppa låter underbart!

    SvaraRadera
  4. Jag håller med dig Elisabet.
    KLIMP ska det vara i en god köttsoppa.Smaklig spis!
    Solbritt

    SvaraRadera
  5. Klimp som är så gott! Gärna med en doft av kardemumma - pricken över i!

    SvaraRadera
  6. Ulrika: men har du smakat klimp i köttsoppa? Det är ju helt underbart smarrigt!

    Solbritt: heja dig!

    Cruella: se där .. ännu en som vet värdera detta livets goda!

    SvaraRadera
  7. Ulrika: haha .., jag funderade vem denna Ulrika var ..-))

    SvaraRadera
  8. Ulrika: men nejdå, det är ju en ren och skär delikatess .-)

    SvaraRadera
  9. Men Klimpen är ju bäst!! Hur gör du din klimp??/Babsan

    SvaraRadera
  10. Babsan: ja, med ägg, salt, mjölk och vetemjöl som jag blandar och så klickar jag i det i kokande buljong, som små ..., ja, små klimpar .-)

    SvaraRadera