... puttrar köttsoppan.
Grön persilja ska strös ovanpå saligheten innan det är dags för servering.
(Soppan hamnar i Blå Måsens soppterrin .., oj, så fint!)
Och där är gott om potatis, kålrotsbitar och morötter.
"Men klimp avstår jag gärna ..", säger pv lite diskret.
(Alltså får jag göra en egen liten omgång med klimp .., det är ju liksom pricken över i.)
Rabarberpajen är förberedd.
Såja, nu kan man ägna sig åt andra viktigheter.
Håller med PV - klimpen kan vara..
SvaraRaderaMen annars så låter det gott med köttsoppa och rabarberpaj.
Jag var ute nyss och spanade efter brännässlor, är sugen på nässelsoppa.
Men inga näslor har dykt upp än i kylan och av rabarbern syns bara några knoppar.
Naturen har verkligen frusit fast.
gunnar: det har den här med, frusit fast .., men lika bra det, för jag har ingen vårjacka .-)
SvaraRaderaTanken på klimp ger mig rysningar, men ja, jag slår mig gärna ner och tigger till mig en tallrik soppa utan. =)
SvaraRaderaFörkyld och frusen, soppa låter underbart!
Jag håller med dig Elisabet.
SvaraRaderaKLIMP ska det vara i en god köttsoppa.Smaklig spis!
Solbritt
Klimp som är så gott! Gärna med en doft av kardemumma - pricken över i!
SvaraRaderaUlrika: men har du smakat klimp i köttsoppa? Det är ju helt underbart smarrigt!
SvaraRaderaSolbritt: heja dig!
Cruella: se där .. ännu en som vet värdera detta livets goda!
Ulrika: haha .., jag funderade vem denna Ulrika var ..-))
SvaraRaderaUlrika: men nejdå, det är ju en ren och skär delikatess .-)
SvaraRaderaMen Klimpen är ju bäst!! Hur gör du din klimp??/Babsan
SvaraRaderaBabsan: ja, med ägg, salt, mjölk och vetemjöl som jag blandar och så klickar jag i det i kokande buljong, som små ..., ja, små klimpar .-)
SvaraRadera