söndag 31 oktober 2010

Den där osten Skipper ....



















.... dansk och doftande (påminner om surströmming ..), den må vara hur god som helst, men särskilt lätt att hyvla den, det är det inte.

Kan man ju säga.

6 kommentarer:

  1. hahaha - det vet du väl Elisabet att dansk ost ska man INTE hyvla! Man måste ha en speciell ostkniv med en ståltråd på! // Catarina

    SvaraRadera
  2. Sån där ost kan jag bli vrålsugen på då och då - och nej, den går inte att hyvla.
    Fotsvettsost, brukade min pappa kalla Havarti för.

    SvaraRadera
  3. Catarina: nä, det tänkte jag inte alls på, för den såg ju rätt hård ut där i disken ,-)

    Christina: det är inte utan att jag håller med din pappa .-)

    SvaraRadera
  4. Hej
    Dansk ost hyvlas bäst med plastosthyvel, eller så tar man en liten bit hushållspapper och trär in i skåran på osthyveln och hyvlar så att pappret ligger längs med den övre eggen på hyveln - lite svårt att förklara men fungerar fint.....
    hälsar
    Lena

    SvaraRadera
  5. Egentligen är det bara vi i Sverige som hyvlar ost så som vi gör.
    I många andra länder skär man med kniv - mmm... så mycket större och tjockare bitar att njuta av :)

    SvaraRadera
  6. Lena och LindaLotta: jag har skurit med kniv nu .., eller bara norpat rakt av ,-)

    SvaraRadera