Hej Dansk ost hyvlas bäst med plastosthyvel, eller så tar man en liten bit hushållspapper och trär in i skåran på osthyveln och hyvlar så att pappret ligger längs med den övre eggen på hyveln - lite svårt att förklara men fungerar fint..... hälsar Lena
Egentligen är det bara vi i Sverige som hyvlar ost så som vi gör. I många andra länder skär man med kniv - mmm... så mycket större och tjockare bitar att njuta av :)
hahaha - det vet du väl Elisabet att dansk ost ska man INTE hyvla! Man måste ha en speciell ostkniv med en ståltråd på! // Catarina
SvaraRaderaSån där ost kan jag bli vrålsugen på då och då - och nej, den går inte att hyvla.
SvaraRaderaFotsvettsost, brukade min pappa kalla Havarti för.
Catarina: nä, det tänkte jag inte alls på, för den såg ju rätt hård ut där i disken ,-)
SvaraRaderaChristina: det är inte utan att jag håller med din pappa .-)
Hej
SvaraRaderaDansk ost hyvlas bäst med plastosthyvel, eller så tar man en liten bit hushållspapper och trär in i skåran på osthyveln och hyvlar så att pappret ligger längs med den övre eggen på hyveln - lite svårt att förklara men fungerar fint.....
hälsar
Lena
Egentligen är det bara vi i Sverige som hyvlar ost så som vi gör.
SvaraRaderaI många andra länder skär man med kniv - mmm... så mycket större och tjockare bitar att njuta av :)
Lena och LindaLotta: jag har skurit med kniv nu .., eller bara norpat rakt av ,-)
SvaraRadera