fredag 18 maj 2012

Här är receptet, Gerd!

Det var alltså detta som pv bjöd på igårkväll när jag kom hem från jobbet och Gerd från Norsjö ville omgående ha receptet. Här är det.


Baconlindade medaljonger i vinsås

4 personer
Tid: 20 minuter

700 g fläskfilé
1 paket bacon, 140 gr
salt och svartpeppar
hackad persilja

Rödvinssås

1 schalottenlök, hackad
1 liten morot, finhackad (pv river den)
3 msk tomatpuré
3 dl rött vin
2 1/2 dl kalvbuljong
1 tsk torkad timjan
1 msk socker
1 msk kallt smör

Tillbehör: potatisgratäng & sallad

1. Skär filé i 2 cm tjocka skivor. Platta till dem en aning. Dela baconskivorna på längden, linda en remsa runt varje köttbit och fäst med en tandpetare.

2. Bryn köttbitarna lätt på båda sidor så de får vacker färg. Lägg åt sidan.

3. Sås:  Smörfräs lök och morot i en vid panna, utan att det tar färg. Rör i tomatpurén och låt den fräsa med under omrörning någon minut.

4. Häll i vin, buljong och timjan och låt det koka ihop utan lock tills 2/3 återstår. Smaka av med socker, salt och peppar.

5. Vispa i smöret. Lägg i köttet och låt det sjuda försiktigt i såsen under lock, 4 - 5 minuter.
Krydda och garnera med persilja.
Servera gärna med potatisgratäng och sallad.

2 kommentarer:

  1. Tack! Det receptet ska jag testa och bjuda Kjell på tll lördag middag. Den stackaren jobbar helg så det kan behövas lite uppmuntring!

    SvaraRadera