tisdag 12 februari 2013

Hemlagat ...


Olikheter finns det gott om i det gula huset.
En som sitter i soffan är iklädd frottémorgonrock, en annan har långkallingar och anorak.
(För att anorak är ett trösteplagg).


En äter köttsoppa med klimp, en annan tycker inte att klimp är nåt att hänga i granen.
Eller lägga i soppan.

Båda tycker dock att tallrikarna - inköpta på loppis i Ystad - är underbara.

19 kommentarer:

  1. Jag tror att det är PV som gillar klimp i soppan.
    Alltså, jag äter nästan vad som helst men "klimp" går inte att få i mej, där blir det nej tack ;-)

    SvaraRadera
  2. Och jag tänker att det är du som äter klimp! Sådan där riktig klimp som man får i "klimpmjölk", och inte det dör hemska som dom hör söderöver vill kalla för klimp.

    SvaraRadera
  3. Bökigt med ä och ö på iPhonen...

    SvaraRadera
  4. Soppa med klimp är jättegott.
    Jag gör klimp efter kokboken. MMM
    roligt med olikheter som får finnas....

    SvaraRadera
  5. Åh så gott med klimp.
    Åt du klimpvälling som barn?
    undrar Solbritt.

    SvaraRadera
  6. Jag är på Pv:s sida här. Soppa, yes please. Klimp? Du kan få mina. ;-)

    SvaraRadera
  7. Men alltså vad ÄR klimp? Jag tror att det är någon slags vetemjölsbulle, typ kroppkaka utan innehåll? Har det någon smak? Smälter det i soppan och tillför därmed något?

    Är detta norrländsk mat? Frågorna hopar sig. Och jag undrar också om ni verkligen äter upp all persilja i soppan? Jag tycker mest att det fastnar i tänderna och inte smakar särskilt gott det heller. Mera som prydnad typ.

    Men väldigt vackra tallrikar och värmande god mat för sjuklingar ser det ut att vara. Noterar nästan sängläge för ena patienten också, åtminstone finns ett lakan med bland utrustningen:-)

    SvaraRadera
  8. Till er alla: jag gör klimp på gehör - 1 ägg, lite mjölk, salt och vetemjöl - vispas ihop och sen rörs ihop så det håller samman. Sen tar jag en sked och duttar i smet i kokande vatten/buljong.
    Vad det smakar? Svårt att förklara och nej Monet, det smälter inte, jag delar dem ofta små delar när jag äter dem.
    Persilja i massor har jag alltid och äter det också i soppan!



    Solbritt: pappa åt klimpvälling, inte jag ... huvva!

    SvaraRadera
  9. Persilja som är så gott! :-)

    SvaraRadera
  10. Klimp är gott, både den varma och kalla varianten!

    SvaraRadera
  11. Kanske är det klimpvälling, det som kallades för klimpmjölk hemma? Klimp kokt i mjölk, i tallriken också en rejäl bit med smör, serverades med knäckebröd och hamburgerkött.

    SvaraRadera
  12. Aha trösteplagg... då förstår jag ♡

    Klimp har jag aldrig ätit, men det vill jag prova.
    Just nu är jag dock inne i ett tomatsoppeskov :-)

    SvaraRadera
  13. Hos oss är det likadant. Sörlänningen vill ha soppa utan klimp. ellem

    SvaraRadera
  14. Mian: jag har den ibland inomhus - även när jag inte behöver tröst - ,-)

    Kattis: nej, jag kokar i buljongen.

    ellem: ja, då vet du ,-)

    SvaraRadera
  15. Å jag som trodde det var blomkål;-), persilja har jag massor av i maten, soppor som grytor, blir gott och grönt:-) och tallrikarna är så fina:-) och gott är det med hemlagat långkok, jag ser så mört köttet är:-)

    SvaraRadera
  16. Så gott det ser ut. Och tallrikarna är ju som gjorda för köttsoppa. Jag får Emil-i-Lönneberga-känsla.
    Köttsoppa får det bli någon dag framöver här också.
    Krya på er!

    SvaraRadera
  17. Jag gör som du Elisabet, men använder fullkornsvete. Klimpen smakar mer då tycker jag.

    SvaraRadera
  18. Ja, Ingela var det där ovan.

    SvaraRadera
  19. Monica: jag älskar persilja, helst den slätbladiga varianten, men den har vi inte i affären ,-(

    skullalundanna: visst är dom fina! Särskilt den övre .., å, jag tycker så mycket om den!

    Ingela: det går säkert lika bra!

    SvaraRadera