onsdag 24 april 2013

Och så ett eftermiddagsfönster ...


... som kommer från Nora och får mig att bli sugen på glass.


 På en Igloo-apelsin till exempel.

Den där underbart läskande isglassen som fanns i min  ungdom.

Här är den ..., trea från vänster och kostade bara 75 öre.

Fönsterfångerska var Ulrika.

11 kommentarer:

  1. Noraglassen är kalasgod kan jag instämma i. Sen finns det ett glasscafé i grythyttan som också har en väldigt god glass. Sist vi var där fanns det tex Smurfglass. En speciellt
    och god glassmak! Dags för ett återbesök. Jag antar det finns kvar där vid torget? Ulrika kanske vet...?

    Här i frysen finns Siaglass = glass från Slöinge :-)).

    SvaraRadera
  2. Monica Bengtsson24 april 2013 kl. 17:44

    JAA, Iglo apelsin vad jag saknar den glassen!
    Monica i Torsby

    SvaraRadera
  3. Turtlan: bra med Slöinge-glass .., fabriken ligger precis mitt emot djursjukhuset där pElle slutade sina dagar ,-)
    Pv är en stora SIA-glassfantast. Själv äter jag aldrig paketglass, om det inte är nånting varmt till, typ paj.

    Monica i Torsby: oh, ja! Den var så otroligt läskande! Nu blir det ofta Piggelin i stället.

    SvaraRadera
  4. Mmm, Noraglassen är supergod. Vi brukar förlägga minst ett par sommarutflykter dit...

    SvaraRadera
  5. I Nora väljer jag hasselnöt, och från bilden Puckstång med jordgubb. Kanske Igloo med colasmak om det är riktigt, riktigt varmt?

    Puckstång fick man alltid i skolbespisningen när det serverades blodpudding då jag var liten, om man hade ätit upp blodpuddingen vill säga... Jag blev ständigt utan!

    SvaraRadera
  6. mossfolk och Kattis: ja, för mig är Noraglassen helt okänd. Vi får nog köra förbi där någon gång .., pv ÄLSKAR glass i alla former!

    Ännu mera Kattis: va? Vilken muta!

    SvaraRadera
  7. Jag väljer också alltid hasselnöt när jag äter Noraglass. Godast!
    De har alltid vanilj och hasselnöt och sen dagens smak. Men hasselnöt är så gott så jag vill alltid ha bara det. :-)

    Vad jag vet finns glasstället i Grythyttan kvar än. De har också supergod glass.

    Härlig nostalgi i glassbilden. Alla dom är jag uppväxt med och jag tyckte nog om allihop. Överlag tycker jag att glassarna var godare förr. Nu är allt så "tillgjort" och sött nåt så förfärligt.
    När jag köper glass nu köper jag nästan alltid Twister. Såååå god!

    Oh! Det påminner mig om att jag har just en Twister i frysen, som Marcus hade med sig hem åt mig. Gullingen!

    SvaraRadera
  8. Ulrika: köper jag glass nu, då blir det alltid Cornetto Jordgubb. Den tycker jag om, men jag tror att dom har gjort glassarna mindre - däremot är priset detsamma -.
    Hasselnöt låter jättegott!
    På bageriet i Slöinge har dom en skapat en mazarin som har nån slags glaserade hasselnötter på ovansidan ..., såväl pv som jag själv konstaterade att det var det absolut godaste vi smakat i kakväg.
    Ever.
    Ever.

    SvaraRadera
  9. Efter leverbiffen serverades det små, Yoggi, blåbärsyoghurtar, men någon sådan fick jag heller aldrig.

    Hade för övrigt ytterst sällan någon lunchrast, då man var tvungen att äta upp allt det tanterna hade lagt på tallriken innan det att man fick lov att lämna matsalen. Föreståndarinnan stod vakt vid sopsäckarna och lyfte på servetterna så att inget smugglades undan... Jag hatade både henne och maten!

    SvaraRadera
  10. Kattis: å, jag älskade skolans leverbiff! (Fick den aldrig hemma, inte lever heller, mamma ville - av religiösa skäl - inte äta blodmat).

    Men .., man kan ju undra .., hur blev ditt förhållande till mat efter allt detta ...?

    SvaraRadera
  11. Elisabet:
    Jag tror nog att det kanske kräver ett alldeles eget inlägg. Återkommer i ämnet!

    Mina föräldrar var/är mycket bra på mat. :)

    SvaraRadera