Dagens fönster ...
... finns i ett gult hus på en kulle, allt uti landet Halland.
Ännu blommar pelargoniorna, men dom som tillbringat sommaren utomhus, är inte lika fina.
Två honungsburkar köpte jag av bonden Stigs brorsdotter i Steninge. En matsked varje dag, ja, ibland två, tar jag. Underbart gott!
Och framför hounungsburkarna ligger det nybakta brödet; efter ett recept som friherrinnan delade med sig av. Inte det mest hälsosamma av bröd, men inte det mest onyttiga heller. Inget fett, inget socker, bara vatten, rosmarin, lite olivolja, salt, jäst och vetemjöl. Allt får kalljäsa i en bunke i kylskåpet över natten och så bakas det ut och degen liksom vrids (den ska vara tämligen kladdig) och så in i ugnen i 275 graders värme ett antal minuter och sen 200 grader i 20 minuter.
Om jag nu minns rätt? Man gör helt enkelt som det passar en själv.
Ja, du har fattat rätt.Sen ska det kallna utan bakduk för att det ska bli en hård skorpa.
SvaraRaderaFriherrinnan
Vilken vacker bild!
SvaraRadera