onsdag 21 oktober 2015

Ledig dag ....


Och på bänken i köket ser det ut så här.
Eller: såg ut så här.

Med posten kom - för en tid sedan - två paket Släppträskbröd och det kan jag lova er, att det har inneburit åtskilliga hallelujamoment var gång jag gjort mig en macka.

Gott tunnbröd, då räcker det med lite Bregott som pålägg.

Hur ser din drömmacka ut?

Eva på Frösön ...
Min drömmacka är en räkmacka, gärna på grovt bröd. Många räkor, ägg och majonnäs.
Det är fina grejer det. 

Babsan i Uppsala ...
Skogaholmslimpa med skivad Arbogapastej och min egenhändigt inlagda gurka och mjölk i min stålmugg 

Friherrinnan i Steninge ...
Mitt nybakade grova bröd med en god grov pastej och inlagd hemmagjord smörgåsgurka. Det är mums!

Gunnar i Vaplan ......
En vanlig limpa med ost på och en kopp varm mjölkchoklad, de e grejer de (just nu för tillfället min favorit). Favoritmackan kan variera vecka från vecka :-) 

Ann i Göteborg säger så här ...
Åh, jag kan både höra och smaka hur gott det är! Jag hade aldrig smakat tunnbröd förrän jag träffade maken, men sedan dess är jag frälst och visst är det skillnad på de olika bagerierna!
Min favoritmacka är nog ägg och kaviar på kavring! nej, förresten, det är julskinka med senap på vörtbröd - det där riktiga med russin i!

Anna i Porto (annannan) berättar om sin drömmackor ...
Ost på fröknäcke till förmiddagskaffet. Ska jag bara välja en så väljer jag den.
Äter jag nästan varje arbetsdag.

Ägg och sill eller ägg och kaviar på grovt bröd av något slag på utflykt.

Första smakbiten av den nykokta julskinkan med hemgjord skånsk senap på något gott hembakat bröd, gärna surdeg, på lillejulaftons kväll.

Knäckebröd med mesost och en skiva päron till eftermiddagsmellanmål.

Bert i Luleå säger så här ...
Tunnbröd, med små bitar av ansjoviskryddad sillfilé, eller med löjrom.
Man är väl norrbottning! ;-)

7 kommentarer:

  1. Åh, jag kan både höra och smaka hur gott det är! Jag hade aldrig smakat tunnbröd förrän jag träffade maken, men sedan dess är jag frälst och visst är det skillnad på de olika bagerierna!
    Min favoritmacka är nog ägg och kaviar på kavring! nej, förresten, det är julskinka med senap på vörtbröd - det där riktiga med russin i!

    SvaraRadera
  2. Älsklingsmackor:

    Ost på fröknäcke till förmiddagskaffet. Ska jag bara välja en så väljer jag den. Äter jag nästan varje arbetsdag.

    Ägg och sill eller ägg och kaviar på grovt bröd av något slag på utflykt.

    Första smakbiten av den nykokta julskinkan med hemgjord skånsk senap på något gott hembakat bröd, gärna surdeg, på lillejulaftons kväll.

    Knäckebröd med mesost och en skiva päron till eftermiddagsmellanmål.



    SvaraRadera
  3. Tunnbröd, med små bitar av ansjoviskryddad sillfilé, eller med löjrom. Man är väl norrbottning! ;-)

    SvaraRadera
  4. En vanlig limpa med ost på och en kopp varm mjölkchoklad, de e grejer de (just nu för tillfället min favorit). Favoritmackan kan variera vecka från vecka :-)

    SvaraRadera


  5. Mitt nybakade grova bröd med en god grov pastej och inlagd hemmagjord smörgåsgurka. Det är mums



    Friherrinnan

    SvaraRadera
  6. Skogaholmslimpa med skivad Arbogapastej och min egenhändigt inlagda gurka och mjölk i min stålmugg

    SvaraRadera
  7. Min drömmacka är en räkmacka, gärna på grovt bröd. Många räkor, ägg och majonnäs. Det är fina grejer det.

    SvaraRadera