Superlätt och supergott ....
Häromdagen (härom dagen ...?) köpte jag tre fänkålsstånd på Ugglarps Grönt.
Om man skivar själva fänkålen riktigt, riktigt tunt och kanske delar lite på skivorna, lägger dem i en skål, duttar på olivolja, lite svartpeppar och pressar citron på allt detta .., och aningens lite flingsalt .., ja, men då får man nånting som är så innerligt gott, så det är inte sant!
Igårkväll, medan vi satt och tittade på valresultatet, åt jag upp två styck fänkål alldeles själv.
All by myself!
Pv tycker inte att det är samma kulinariska höjdare.
Sen kan du skiva fänkålen i cm-tjocka skivor, bryna i stekpannan tills de blir mjuka. Ringa på honung och krydda med spiskummin. Servera som förrätt. YAMMI!
SvaraRaderaOch jag åt inlagd/picklad fänkål häromdagen på lunchrestaurang. Väldigt gott.
SvaraRaderaAP: tack för tipset! Det ska jag testa!
SvaraRaderaBert Bodin: picklad rödlök har jag i kylskåpet, men får nog testa fänkål också,.
Håller med PV jag!
SvaraRaderaExakt!
Turtlan: jaså, på det viset ,-)
SvaraRadera