lördag 23 januari 2021

Sammanfattning ...

Nej, så här iskallt var det inte i havet idag; helt otroligt var det att sedan förra helgen var skillnaden fyra grader! Och tänk vad det betyder! Nåja, det hinner säkert hamna på minus igen, det är inte så att jag tror att det har vänt nu.

Friherrinnan gjorde oss sällskap och tyckte att det var lika skönt hon! Efteråt kaffe och hennes tämligen nybakade chokladbiskvier - så goda -!


För övrigt en stillsam dag. 
Mycket skidskytte och ännu mera skidskytte.
Blodkorv till middag - eller om det var blodpudding - med russin i. 
Nej, blodkorv. 
Gjorde en jätteladdning med strimlad rödkål, pressad citron på, lite olivolja, flingsalt, små apelsinbitar och solrosfrön .., sååå smarrigt! Och så mättande. 
I morgon  m å s t e  vi ta oss an en stek med karré i ugnen. 

Det var väl allt för nu, som dom säger i tv. 
Och järnspisen fanns där friherrinnan bodde tidigare, i det hus där hon vuxit upp och bodde i under så många år.

Ps. Läser Hanne Kjöllers krönika i DN. Tycker att hon skriver så bra! Ds.

5 kommentarer:

  1. Tack för rödkålsreceptet. Har alla ingredienser hemma så ska testa.

    SvaraRadera
  2. Så brukar vi också göra med rödkålen, dock utan solrosfrön. Det måste provas. Blodpudding äts här tämligen ofta, men blodkorv tror jag mig aldrig ha smakat...

    SvaraRadera
  3. Gjorde en pytt på tärnad blodpudding, tärnat bacon och rostade små blomkålsbuketter kryddade med spiskummin. Lingon därtill.

    Det blev väldigt gott.

    SvaraRadera
  4. Turtlan och mossfolk: rödkålssalladen är sååå god och långt matigare än vanlig grönsallad, som ju inte smakar så mycket nu på vintern. Pumpafrön brukar jag också ha i, plus små äppel, - och apelsinbitar.

    Bert Bodin: det låter gott! Men du är ju så mycket mer ambitiös än jag själv när det gäller matlagning ,-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo. Havregrynsgröt kräver ju en del. (Pust!)

      Radera