söndag 6 oktober 2024

Här och nu ...

Solig morgon i landet Halland. Nyhetsmorgon på tv och där är Tareq Taylor som ska ge oss tips på sådant som vi kan ha nytta av när det gäller matlagning. I minst varannan mening närmar han ordet "min bok", ja, en ny sådan ska lanseras förstås. 

Och Elon Musk ställer upp som medhjälpare till Donald Trump. Inte skulle detta få  m i g  att rösta på herr Trump. 

Vi får även veta att hjärtstartare stjäls av förmodade ligor och jag tänker att nu är väl ändå botten nådd.


En bild från igårkväll och lille Viggo som ville hjälpa pv med att bära bort bommen från segelbåten. 

Just nu är Vägföreningens styrelse ute och tittar på alla vägar som hör till föreningens ansvarsområde och när det är klart, då bär det av till ny konsert för pv, nu ute på landet någonstans. 

Själv har jag ju biljett till Halmstad Symfoniorkester klockan 16.00; första gången jag får uppleva något sådant. 

Minns en annan musikalisk upplevelse: kanske var jag sexton år och på Medborgarhuset i Lycksele spelade då Umeå Big Band för ungdomar från gymnasiet/yrkesskolor och det var det bästa jag - dittills - varit med om!

Ytterligare en annan höjdare: Jazzkväll i Sundbybergs kyrka med Ivan Renliden, Svend Asmussen och Putte Wickman. Underbart! (Men minns att konferencieren kallade Svend Asmussen för "allas vår Svend Rasmussen"). 

Så är det här idag.

2 kommentarer:

  1. Angående hjärtstartare så stals en sådan från klubbholmen vi brukar åka till med båten. Den förvarades olåst men under tak.
    Nu är den nya inlåst i förrådet som finns där. Nycklar har de som är med i styrelsen eller något sådant. Men om man är där och ingen har nyckel till förrådet? Vad gör man då? Så frustrerande! Orkar inte ens tänka tanken.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Turtlan: Nej, och det lär ju bli kontentan av det hela! Det är bedrövligt! /E

      Radera