söndag 6 oktober 2024

Prisökning ...


Hittar en av mig nedskriven inköpslista och häpnar över hur förhållandevis låga priserna då var. Detta var i februari 2021.

Äpplen 15:-/kilot. Numera kostar ofta äpplen omkring 35:-/kilot. 

Färsk kyckling kan man nu - om det nu inte är extrapris förstås - få betala 45-50 kr/kilot för! 

Citroner har på några veckor ökat nästan dubbelt i pris. Hemköp hade under lång tid 3 citroner för 15:-, nu är det närapå 10 kr/st! Måhända dåliga skördar i Spanien?

Och smör!! Bara 30:-/500 gr. Broccoli har också ökat i pris, ibland det tredubbla. 

Trettiopack ägg i normalstorlek betalar vi kring 90 för hos Stensjö Ägg. Här var det då 55 kr/flaket. Det brukade ligga ungfär likvärdigt i pris. 

Inte är det underligt att många tycker att det krymper snabbare på kontot än tidigare.

Här och nu ...

Solig morgon i landet Halland. Nyhetsmorgon på tv och där är Tareq Taylor som ska ge oss tips på sådant som vi kan ha nytta av när det gäller matlagning. I minst varannan mening närmar han ordet "min bok", ja, en ny sådan ska lanseras förstås. 

Och Elon Musk ställer upp som medhjälpare till Donald Trump. Inte skulle detta få  m i g  att rösta på herr Trump. 

Vi får även veta att hjärtstartare stjäls av förmodade ligor och jag tänker att nu är väl ändå botten nådd.


En bild från igårkväll och lille Viggo som ville hjälpa pv med att bära bort bommen från segelbåten. 

Just nu är Vägföreningens styrelse ute och tittar på alla vägar som hör till föreningens ansvarsområde och när det är klart, då bär det av till ny konsert för pv, nu ute på landet någonstans. 

Själv har jag ju biljett till Halmstad Symfoniorkester klockan 16.00; första gången jag får uppleva något sådant. 

Minns en annan musikalisk upplevelse: kanske var jag sexton år och på Medborgarhuset i Lycksele spelade då Umeå Big Band för ungdomar från gymnasiet/yrkesskolor och det var det bästa jag - dittills - varit med om!

Ytterligare en annan höjdare: Jazzkväll i Sundbybergs kyrka med Ivan Renliden, Svend Asmussen och Putte Wickman. Underbart! (Men minns att konferencieren kallade Svend Asmussen för "allas vår Svend Rasmussen"). 

Så är det här idag.

Dagens fönster ....

... fångades på min laptop-skärm, det var när jag tittade på underbara filmen "Smak av björnär" som jag såg tidigare i veckan. Vilken vacker kvinna! Så kraftfull! Eka Chavleishvili heter hon.