onsdag 1 maj 2024

Dagens fönster ...


1:a majmorgon. 
Pv är uppe med tuppen och cyklar iväg hemifrån vid sjutiden - det är idag masten på båten ska komma på plats -. Klockan 09.00 kommer kranbilen till hamnen. Det blåser ganska friska vindar och det kan nog bli spännande att se masten dingla i vinden. 

I gästrummet ligger värmlandsfrämmandet och sover. Jag har precis tagit ut "nattjästa baguetter" från ugnen .., dukat och gjort klart, så det är bara att koka ägg och sätta igång kaffebryggaren så är frukosten färdig. Det här med att man måste ta med sig presenter vid besök, det tycker jag är så onödigt, då menar jag när människor kommer  h i t, till oss. 

Hade planer på att ringa och säga till dem att nej, nej, kom bara som ni är, men det blev inte av och det var lika tur, för vilka finurliga presenter vi förärades - nämligen  två lokalproducerade ostar med bockhornsklöver som krydda -! (Jag trodde först att det var kummin, men icke). Vi har öppnat den ena och sååå god den var! Perfekt till ostbrickan! 
Här en länk till fabrikanten.  Tack Annica och Martin!

Det blev en helkväll i uterummet och prat om allt och inget. Mycket båtprat förstås .., husbilssurr .., hårda vindar, båtar som tippat omkull .., Göta Kanal .., ja, sånt. Och tänk, i nästan en veckas tid har jag sovit hela nätterna fram till femtiden - helt utan att vakna -! Vilken skillnad det blir! Sååå mycket bättre man mår! 
Och gråten över att Harry inte längre är med oss, börjar hålla sig borta. På köksbordet står ännu den vita kartongen med hans aska .., nej, jag kan för mitt liv inte förlika mig med att den ska strös ut eller grävas ner .., men ska försöka hitta en fin låda att förvara den i. Kanske kan pv snickra ihop en sådan till sin bäste vän?

2 kommentarer:

  1. Nu åkte näsduken (till tårarna) fram. . .
    💓

    SvaraRadera
  2. WalkaboutSweden: ,-). Får nog posta en laddning små servetter!

    SvaraRadera