tisdag 25 juni 2024

Kväll i Barsebäck ....

Om ni möjligen inte visste var paradiset på jorden ligger, så kan jag berätta det för er nu. Där skulle det ha varit ett kolontecken, men se min dator har insjuknat, eller alla tecken som finns ovanför siffrorna, har avlidit. Snedstreck, parenteser, kolon och .., ja, ni förstår. Nåväl, paradiset ligger i alla fall i Humlebaek på Själland, i alla fall i dess hamn. 

Den är liten, gemytlig, där är lugnt och rofyllt, ingen kiosk, ingen restaurang alldeles i närheten .., bara lugn och ro. Och havet är illljusgrönt och där simmar stim av pyttesmå svarta fiskar och det är sandbotten och blir djupt så snart man lämnar badstegen. 


Bilderna här ovanmför - den undre av dem -  togs i den ljuvliga kyrkogården, belägen alldeles intill hamnen, men HÖGT uppe på en kulle med utsikt över Öresund. 
Aldrig har jag sett en sådan kyrkogård tidigare. 
Och tänka sig att jag på badbryggan började språka med en kvinna som visade sig vara präst i Humlebaeks församling. Hon visade sig heta Mona och har tidigare arbetat i bland annat Skurup i Skåne. 

Nu ska jag inte trötta ut er mera, men det är ju min dagbok det här ., så det är ju bara att skrolla förbi. Just nu i Barsebäcks hamn. Här blir vi tills i morgon, då tar vi sikte på Limhamn. Ps. Om ni tittar på bloggen i er mobil, så välj mobilversionen, annars hamnar bilderna lite hipp som happ. Det står mobilversion längst ner när man skrollar inlägget. Ds. 

Ajöken, sa fröken.

6 kommentarer:

WalkaboutSweden sa...

Nej, nej, nej!
Här scrollas inget förbi. ;)

❤️

Elisabet. sa...

Walkaboutsweden ....., tur att jag har dig - utropstecken -.

Turtlan sa...

Tycker det ser bra ut i båda versionerna.

Följer med på resan. Längtar ut på resa. Spar på tipset om Humlebæck. Stavas det så?

Vink vink 👋

Anonym sa...

Precis!

Bert Bodin sa...

Ser helt perfekt ut i datorversionen. Och då får man med sidokolumnen också.

Jag använder aldrig mobilversionen.

Anonym sa...

Bert: Huvudsaken i är nöjda! 😉/ Elisabet