torsdag 4 juli 2024

Sånt man såg ....

Tänka sig, att man kan falla pladask för en stad man aldrig satt sin fot i. Ja, så där tjopp, bara! Så mycket vackert där var! Såväl keramik som tegel och vackra - men inga överdådiga - planteringar, ja, Höganäs skuttade rakt in i mitt hjärta.


Där fanns en i mina ögon vacker kyrka utan krusiduller. Färgen lär vara i den ursprungliga kulören, vilket tydligen ogillades av många av invånarna i Höganäs när det var dags för renovering. 

Jag tycker att den är underbar. 

Byggd mellan åren 1932-1934 och arkitekt var Ivar Tengbom. Här några av hans alster.

Vi stod utanför och upptäckte att dörren var låst, då en kvinna cyklade förbi och ropade att vi skulle gå in i församlingshemmet, så kunde kyrkoherden visa oss in i själva kyrkdelen. 

Såå omtänksamt!

 

 

 


 

Titta, så fint! Och hela tiden tegel från Höganäs.

Ja, det här var ett litet axplock från vår promenad i Höganäs igår. 

Pv blev kvar. Det blåste nåt hemskt natten mot idag, men enligt SMHI var vindarna perfekta (sydliga, ren medvind), men byvindarna ..., hu! 

Nu blev det så att vi skulle stanna och invänta bättre väderförhållanden, men pv menade att om jag ville, kunde jag åka hem och återvända och segla med honom, om och när vädret blir bättre. 

U n d e r b a r t!







En vacker altartavla, målad av Ivar Tengbom. 

Och den vikarierande kyrkoherden berättade det han visste om kyrkan. 

Det tackade vi för!

2 kommentarer:

Turtlan sa...

Kul. Jag gillar ju också Höganäs. Varit där både med M nu flera gånger och i ”mitt tidigare liv”.
Inte bott inne i Höganäs utan i Mölle eller lite norr om orten.
Fyndat på outlet butikerna, eller det var mer fynd förr. Hämtat pizza på pizzerian vid genomfartsvägen en tradition. Thaimat på lilla stället och badat nere vid havet. Finns tydligen mycket att upptäcka så får bli en repris.

Elisabet. sa...

Turtlan: Ja, det var verkligen fint! En pärla! Många fina små skulpturer där man minst väntade sig att se någon. Vackra stenläggningar och fina keramikplattor lite här och där. Underbara planteringar.