torsdag 19 september 2024

Överraskningen ...., eller Allt om Mat.

När vi bokade resan via TUI kom frågan upp om hel, - eller halvpension på hotellet. Något sådant har jag aldrig haft under tidigare resor, men nu kom vi alla överens om att halvpension, jo, men det är ju rätt praktiskt, särskilt när småttingar är med. Man fick välja mellan frukost/lunch eller frukost/middag. Vi valde det förstnämnda.

Jag hade noll förväntningar .., tänkte att det blir väl pizzor och annat enkelt som vi serveras dagligen. Ack, så fel jag hade! Frukosten bestod av diverse varmrätter (omelett, stekta/kokta ägg och en himmelsk äggröra), ibland små köttiga korvbitar, bacon, ugnsstekta tomater, bönor och sen var det ju allt det andra; en massa sallader, mycket råkost, grekisk yoghurt, müsli, linser, oliver, tomater, gurka och diverse röror som vi aldrig blev kloka på vad de innehöll. 

Lunchen ungefär likadan, frånsett kokt/stekt fisk och någon form av kött. Pizzabitar också, till den som så önskade och det var i alla fall många yngre som tyckte att det var smarrigt.


Grekisk sallad åt vi (i alla fall jag själv) dagligen och det spelar ingen roll om jag har ungefär liknande ingredienser här hemma, så inte smakar det likadant. 





Och exet är precis lika enjängd som undertecknad .., han valde calamaris/bläckfisk till middag på tre av resans sju dagar! (Jag själv två gånger ...).

Pv valde moussaka, fyllda paprikor, spaghetti carbonara, gyros på kyckling och "Mamas kyckling". 

Övriga var väl ungefär som pv.

Maria lärde åtminstone mig att älska Saganaki, det vill säga, friterad fetaost. (Övriga av de yngre kände till den sedan tidigare). Det tog vi sedan alltid till förrätt och delade på, vi kring bordet. Jysses, så många kalorier som därmed kom skuttande in i våra magar!


Så här såg min tallrik ut, ja, söndagens lunch som blev vår sista på hotellet. 

Lille matglade Viggo fick smaka av mitt lamm och blev alldeles till sig och det blev till att hämta två bitar till honom! 

Summa summareum:  Godare mat än under den här resan, det har jag i alla fall aldrig kalasat på. 

Gick sista dagen in till kocken i köket och framförde mitt varma tack .., ty tala om att med sitt kunnande sprida glädje till hotellgästerna!

Så var det.

4 kommentarer:

Turtlan sa...

Gott gott och kul att det var så bra!
Om man valde tex frukost/lunch gällde det då hela veckan eller kunde man variera och ta frukost/middag en annan dag?

Det var Saganaki jag surrade om som favorit förrätt i Grekland för mig. Den jag tänker på hade citronsmak eller så pressade man citron över. Kanske lite olika i olika delar av landet.
Instämmer angående greksalladen. Smakar alltid mkt bättre på plats i landet.

Elisabet. sa...

Turtlan: Man kunde byta till middag/lunch, bara man gjorde det i god tid. Vi som hade lunch, skulle då innan kl 11.00 meddela om vi ville ha middag i stället. Citron följde ofta med saganakin. Vrålgott! /E

bettan sa...

Det låter helt makalöst gott. Så att jag vill bege mig dit och mumsa, jag med.
Vilken lyckoträff på flera vis er resa blev. Underbart för E och V att ha tillgång till så många vuxna.

Elisabet. sa...

Bettan: Ja, det blev så bra! Lättsamt! Man gjorde det man hade lust med.