onsdag 15 maj 2024

Tv-tips, vindmätaren och lite till ...


Och det soliga vädret fortsätter. 
Och värmen. 

Klippte gräset i omgångar igår, pausade, satte mig i trädgårdsstolen, slängde ut gammal skinka i små bitar och tog tid .., när skulle skatan och hennes kompanjon kråkan komma? 

Det tog fem sekunder, så hade skatan fyllt näbben med all skinka och flög iväg. Någon kråka syntes inte till. 

Och pv hostar och hostar och hostar, men tilldelades tid på vårdcentralen i Getinge. Kvart i två skulle han vara på plats. 

Fick komma in via infektionsingången, blev lyssnad på och läkaren meddelade att det hela nog bara var virusbetingat, men rekommenderade honom någon slags cortisonbaserad nässpray. 


Efteråt körde vi till Skallkroken. (Bilden här ovanför visar den jättelånga gamla båtshaken i Skallkroken.) Konstaterade att alla tio ställplatser var upptagna. Två av husbilarna var tyskregistrerade. 

Tog ett dopp i havet (som kändes svalare än sist), allt medan pv funderade över varför vindmätaren plötsligt inte fungerade. Drack kaffe ur plastmugg och kalasade på var sin bit mjuk pepparkaka och båtgrannen en bit bort - Bengt - tackade som vanligt nej till kaffe, men stod länge på bryggan och surrade med pv. 

Tanken var att jag äntligen skulle ta mig an detta att köra båten från och till kajen, men det blåste friskt och jag föreslog en dag med mindre vind. Pv visade hur bogpropellern skulle användas och jag tänkte att båten väger nära 7 ton och för min inre syn ser jag ruskiga scenarior. 

"Nåja, jag fickparkerar ju utan bekymmer .., det ska väl ändå inte vara så svårt ..?" sade jag. 



Det är vad jag tänker. Men det är ju det där med vinden som tar i och sliter i en stor båt. 


Ungefär så där var det, minus Harry. Höll dock gråten stången. 

Kom hem. Den där tröttheten bara vällde över en .., gick till sängs när klockan var åtta, läste en stund i Valérie Perrins bok "Tre", men somnade. 

Vaknade vid 2-tiden. Mejlade min syster i Australien. Sigge intill mig på sängen. Inte nära-nära som Harry, men så pass att jag med ett finger kan pillra honom lite på ena örat eller på tassen. 

Hade ställt fönstret på vid gavel .., mörkt ute och jag tänkte att här seglar vi omkring i rymden. Som alltid svindlar tanken. 

Senare på natten lägger Sigge sig i korgstolen, den där jag har bäddat med ett fluffigt duntäcke. Han kurar ihop sig likt ett nystan. 

Lyssnade till Europapodden som i stort handlade om sanktionerna mot Ryssland. Tycker att Caroline Salzinger är en fullständigt suverän programledare. 

Och så morgon igen. 
Planerar lite inför dagens äventyr - om nu ett inköp av pelargonior kan kallas för ett äventyr. 
Målarfärg till en stor blomlåda ska också inhandlas. Alltid lika knepigt att hitta rätt nyans.

Mera tv. Tittade nu på morgonen på ett intressant program från Axess, programmets titel är "Det kinesiska övervakningssamhället". Hjälp, det var som att besöka en annan planet. Om programmet går i repris, så är det helt klart sevärt.

Inga kommentarer: