söndag 14 juli 2024

Det bästa .... 


Att äta frukost tillsammans .., två bord, nio personer. 

Så mycket glädje!

Och pratet efteråt. Det visade sig att tre av männen/pojkarna/killarna hade arbetat på Hemköp, men alla hade gått vidare och nu fått helt nya yrken. 

Mest fascinerande var att lyssna till den som under en tid förtjänat sitt levebröd på Mc Donald´s. 

Inte i köket, men med headset runt huvudet och en fruktansvärd stress .., svårt att hinna med ett toalettbesök och detta ha många bollar i luften. 

"Till en början tänkte jag att det där fixar jag aldrig, men efter en månad gick det bra!" berättade han som efter ett par års universitetsstudier i Umeå, nu arbetar på bank.  

Så många frågor blev det inte .., jag hade fullt upp. Däremot fick jag veta att favoritosten hos alla sju var PRÄSTOST!  Ser man på. Det faller inom avdelningen onödigt vetande, men bra ändå att känna till inför nästa besök ,-).

6 kommentarer:

WalkaboutSweden sa...

Du är grym!
(som orkar med all planering inför besöket och sedan genomförandet)

Jag orkar på gränsen med EN styck snart 4-åring. ;)

❤️

Monet sa...

Min mellanson arbetade under sina skolår på 1980-talet på ICA Alléns Livs i NäsbyPark - en mellanstor butik som fortfarande ”lever” och nu återigen är vår närmaste närbutik. Varje lov och delar av sommaren och med allt. Väldigt bra vuxenförberedelse på alla plan! Mitt äldsta barnbarn, nu 19 år, har i flera år arbetat på McDonalds, både helger och sommarlov och gör det för att tjäna egna pengar men också för att hon ”har så kul på jobbet”! Det är inte lätt att få till träffar med den unga damen, det är jobboch skola jämt!

Själv gick jag fullkomligt vansinniga nattskift på Klippans Pappersbruk, stod bakom disken på Epa och satt barnvakt under skolåren. Det tog mig varje sommar till Frankrike och universitetsstudier där på helt egen bekostnad. Och skurade sen kök och toaletter på nätterna på Epa i första höghuset på Sergels Torg under mina konstskoleår för att överhuvudtaget överleva.

Så jag är en varm förespråkare av att tidigt arbeta vid sidan av skolan med alla typer av jobb. Det betyder ju inte att man fortsätter som pappersbruksarbetare om man nu har andra mål med sitt liv. Men det är oerhört värdefullt att redan tidigt ha levt i olika typer av arbetsmiljöer - också tuffa sådana - man får med sig både beundran och ödmjukhet inför vars och ens olika yrkesroller och lär sig framförallt pengars värde och att tidigt vara självgående och inte beroende av försörjning av andra. Så det var kul att läsa om dina rara ungdomar på besök. Och vilken underbar mormor du är som ställer till med sånt här!

Elisabet. sa...

Walkabotusweden: Men nu är jag slut på som artist ,-) Somnade på soffan när alla åkt sin väg in till Halmstad.

Elisabet. sa...

Monet: Ja, jag är också en varm förespråkare av sommarjobb/extrajobb för ungdomar. Tror att det är oerhört nyttigt och berikande.

Anonym sa...

Jag beskrev ju inte bara sommarjobb utan ”vid sidan av skolan jobb” under hela året som ju är en helt annan sak att klara av. I mitt eget fall en nödvändighet, CSN var knappt uppfunnet då! Monet

Elisabet. sa...

Monet: Jo, men det gällde flera av dom här som jag berättade om också! Nästan alla faktiskt, men jag preciserade det inte, det var dumt.