torsdag 22 augusti 2024

Det här med segling ...





































Planen var följande: pv, hans äldre bror och en kompis till denne, skulle segla upp båten till Bohuslän och där skulle broderns fru, samt ett annat par ansluta just idag, torsdag. Därefter väntade fyra dagars förhoppningsvis ljuvlig seglats i den bohusländska skärgården, allt medan pv och kompisen tog sig hemöver. 
Fler planer? Jo, att vi själva skulle köra upp och ta över båten på söndag, vara ute fyra, fem dagar och så hemåt igen. 

Hur blev det?
Jo, för andra året i rad, får brodern med sällskap ställa in den efterlängtade seglatsen, då vädrets makter tänkt sig något helt annat. Regn, kraftigt regn .,. samt rejält blåsigt.

I stället seglar nu pv och hans bror hem båten, med början i morgon. Det blir nog ingen latmans-seglats, då SMHI visar på motvind och mera motvind (hårda vindar i byarna) och regn. Förhoppningsvis är herrarna hemma här på söndag någon gång. (Bilden från Skärhamn i Bohuslän). 


Ännu en bild från Bohuslän, närmare bestämt från Mollösund. Under ett tidigare besök där promenerade vi omkring och jag förundrades över den mjuka, vita färgen på alla hus och frågade helt enkelt en man hur detta kom sig .., hade det kanske varit extrapris på just den kulören? 

Nej, så var det inte alls! Riktigt vit färg skulle blända alldeles på tok för mycket i det starka solljuset, sade han. 


Mera Mollösund. 

Så här skrev jag på bloggen den 27:e augusti 2022. 

"Nere på stranden - en vik där det finns bryggor, stegar och hopptorn - badade jag länge. En bit intill låg en kvinna på mage och löste korsord, men så plötsligt tog hon sin mobil och ringde ett samtal. 
Någon svarade. 

"Hej det är M, jag vill bara berätta att mamma har gått bort ...", sa kvinnan och hennes röst bröts och hon började gråta hejdlöst.

Jag tänkte …, att en gång …,ska någon av mina egna barn säga just dom orden. 

Sen gick jag den branta stigen ”hemåt” .., norpade mig några björnbär .., såg ett vackert hus längst uppe på ”berget” och pratade lite med båtgrannen, han som var född i Piteå och visade sig heta Mårten.

Konstaterade också att serviceanläggningen i Mollösund inte var stor, men trivsam. Dessutom fanns där världens bästa golvskrapa i duschutrymmet. Jo, minsann. Sånt är viktigt. 

För övrigt? Sigge har sovit hos mig hela natten. Vilken lycka detta är! Vid fyratiden hoppade han upp och kurade ihop sig vid mina knän ..., två timmar senare låg han i korgstolen och sov så gott. Tänk, att detta är en sån innerlig glädje för hans matte! Nu är vi ensamma hemma resten av veckan. Det går det med.

2 kommentarer:

Turtlan sa...

Men kära nån. Detta med vädret! Ja vad ska man säga? PV får många seglingstimmar i alla fall….
Hoppas vindarna blir så bra det går. Tur ingen tid pass i alla fall… typ jobb.

Elisabet. sa...

Turtlan: Ja, han är nog glad att ha fått gubb-segla lite (eller mycket) och deppar nog inte. Mer bedrövad är väl hans bror med fru och deras goda vänner. Andra försöket med sen augustisegling som inte blir av.