söndag 4 augusti 2024

Helgdag ... 

Bordtennisfinal i OS på tv:n. Olidligt spännande. Mellan titt-varven försöker vi lösa korsordet från DN igår. Det är inte så mycket kvar, men tillräckligt för att vara irriterande. 

Min syster Birgitta ringer på förmiddagen. Nu, när vi inte mejlar dagligen och berättar om hur vi ger fåglar frön (jag), rengör fågelbadet (hon), krattar nedfallna löv (hon) eller tar ett dopp i Skallkroken (jag), blir det tomt inombords och detta även om det vi skriver om, bara är bagateller. 

Hon säger att hon har det bra i Västerstad, men är orolig över vår äldsta systers hälsa. Hon har det svårt med andning och enveten hosta, men har vägrat läkarbesök så länge och när dottern äntligen kunde övertala henne för ett dylikt, då var väntetiden tre veckor. Det kan tyckas vara en enkel historia att bara ringa och boka in en tid för en anhörig, men då har man inte mött vår äldsta syster ,-). 

Pv ringer sin bror på neurologen i Lund och frågar om han vill ha besök. Han tackar nej. Är för trött. Nåja, skönt att ha frågat. 

Själv frågar jag pv om vi kan köra till Skallkroken och ta en simtur efter bordtennismatchen. Han säger att det kan han tänka sig. Bilden - som visats flera gånger här på bloggen - är från Solviksbadet hemma i Malå någon gång kring 1957-1958  och det är pappa Ivar som försöker locka sin yngsta dotter ut i vattnet. "Bättre fly än illa fäkta", hade mamma skrivit under bilden. Numera är det sällan som någon behöver komma med lock och pock för att få mig i havet.

Inga kommentarer: