onsdag 7 augusti 2024

Telefonsamtal och vykort ...


Telefonen ringer. Det är min syster som är hemma på besök och det blir ett långt samtal. Hon berättar att vår äldsta syster ÄNTLIGEN har kommit till läkare och även om hon redan har en bokad tid om två veckor, så togs det nu prover och hon har fått remiss för lungröntgen och det känns sååå bra. 

"HmmmmNär gjorde du ett utandningsprov senast ...?" hade läkaren frågat. 

"Ja, det var inte länge sedan ...", svarade min syster. 

Då tog läkaren sig en närmare titt på datorskärmen och kunde konstatera att "inte länge sedan", kan i verkligheten handla om femton år!

Själv ska jag försöka planera för syskon-släktträffen (för den lilla släkt vi nu är), kanske i Bunkeflo, om de är lediga den helgen och helst om vädret är någorlunda.

Och bilden visar fler vykort som gjort mottagaren lycklig. Ett av dem har jag skickat till mig själv. Två är från Argentina (mamma, skickade 1978), ett är från pv:s brorsdotter (det längst ner till höger) , ett från Maja .., där är ett från Emma och Fabian som var i Vietnam på semester .., och ett är från madamen i Portugal. 
Och tänk .., att jag som annars inte har så vansinnig ordning (i alla fall förr var det så), fortfarande har kvar vykorten från mamma!

4 kommentarer:

Gunnel sa...

Undrar hur många vykort som brevbärarna bär ut idag. Inte många skulle jag tro. Lika lite som handskrivna brev. Den tiden är över, tyvärr.

Anonym sa...

Gunnel: och jag har varit med om somliga sommarjobbare i butiken som inte vet ordet"porto" betyder. (Av förståeliga skäl .). /Elisabet

Anonym sa...

Någon av de sommarjobbarna översatte Färskt vatten till blommorna, där portvin hela tiden kallas porto…/annannan

Elisabet. sa...

annannan: ja, det borde ju i alla fall en översättare ha koll på, tycker man.