![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi3gCNUgZNqvto9RjcNPXeP_onFf21drZa1x5pHm6Ri-Qdu9g6Y-kodL5aG9BI-lsmKYC_12hTvUTGvmnXYN5WhOHCa7hIKCeMlPElThjdPPdgNLdCRZUOj_HB1HFJS5WsG1YZ1pUOD0Ow/s400/P1030252.jpg)
Tänk .., att i södra Frankrike .., där har man ännu pelargonior i blomlådorna!
Den här madamen sände bilden.
Tack snälla! säger jag.
Chokladpavlova med färska frukter & bär
8-10 portioner
6 äggvitor
3 1/4 dl socker
3 msk kakaopulver, siktat
1 tsk balsam- eller rödvinsvinäger
50 g mörk choklad
5 dl vispgrädde
500 g bär/frukt
2-3 msk grovriven mörk choklad
Sätt ugnen på 180 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
Rita en cirkel med ungefär 23 cm diameter.
Vispa äggvitorna tills det bildas toppar och vispa sedan i sockret, en sked i sänder, tills marängen är styv och glansig.
Strö över kakaon och den hackade chokladen, häll försiktigt på vinägern och vänd ner alltsammans tills chokladen är helt inarbetad.
Bred ut smeten på cirkeln och släta till sidor och yta.
Ställ in i ugnen, sänk genast värmen till 150 grader och grädda i en timme och 15 minuter.
När marängen är färdig ska den se frasig ut i kanterna och på sidorna och vara torr på ytan, men när man trycker lite lätt på mitten ska det kännas en aning löst under fingret.
Stäng av ugnen, glänta på luckan och låt marängen svalna helt.
Strax innan pavlovan ska serveras stjälper du upp en på ett stort platt fat.
Vispa grädden men inte för hårt och bred ut den på marängen. Lägg frukten/bären ovanpå.
Riv chokladen till spån, inte till pulver för hallonens färg ska inte mattas, och strö dem lite hur som helst på ytan. Det ser bara trevligt ut om några hamnar på fatets kant.
Tips på frukt & bär:
Sharon
Blåbär
Hallon
Jordgubbar
Granatäpple
Kiwi
Färska fikon
Druvor gröna och röda
Låt fantasin flöda!
Lycka till!
Du skrev att du börjar få slut på fönster. I augusti tog jag en bild och tänkte på dig.
Den kommer från Tällberg, där vi bodde en natt på Åkerblads. Kvällen tillbringade vi med att lyssna på Madame Butterfly i Dalhalla.
Härligt minne så här i snöblasket.
Tack för din blogg, gillar den!
Kram, Maggan."
// Tack snälla rara Maggan! säger jag.