lördag 1 november 2008

Paus i promenerandet ...

Nu har vi kollat tider foer taeg fraan Falkenberg i morgon och oj, vad det blir stressigt foer bloggmadamen .., men det blir nog bra.

Och vi har promenerat i t i m m a r!

Vi har tittat in i olika smaa affaerer, (inte hittat naagon fin t-shirt, anna-karin .,. det staar Ireland eller Dublin paa dem alla .... och whiskyn som jag skulle inhandla till min chef, den aer dyrare haer aen hemma ...), kollat souvenirer .., nyckelringar och muggar med irlandsbilder paa .., vi har sett en polisbil stoppa en chauffoer, det var i det polska omraadet, vi har suttit inne i en lite murrig pub och lyssnat till ett tiotal unga men i 25-aarsaaldern kanske och oj, vad dom hade roligt och jag sa till pv att ..."oh, Anders skulle tycka om detta!" .., och nu ska vi vael ut igen.

Paa ett mindre torg vid Temple Bar-omraadet, var det matmarknad, typ som naer det aer festival i Malmoe.

Massor med annorlunda ostar fran getter och faar .., och det var groensaker ("organic sweedes" .., det var kaalroetter det ...) och olivoljor och faerska kryddor!

Nu ut i de friska vindarna igen!

(Pv sitter paa en stol intill och laeser Haakan Nesser .., ni vet, "kim novak badade aldrig ..." och mitt i det jag skriver hoer jag honom skratta hoegt! Vi har skrattat mycket under dom haer dagarna .., det aer kul. Over and out. Elisabet.)
Sista dagen i Dublin ....

Och fredag blev bilkoerning hela dagen .., fraan Westport till Louisburg och vidare .., Connemara visade sig vara saa vackert att det aer absolut ingen idè att ens f o e r s o e k a att beskriva det .., det slaar allt jag har varit med om!

Taenk er att koera mellan hoega berg och groena aengar .., nej, inte aengar .. , mer som ett landskap av ljung och precis oeverallt ser man vita prickar som aer ulliga faar som gaar och betar vid vaegrenen eller kommer spatserande i godan ro och vet att man ska haalla sig vid sidan av asfalten ...., och det var a b s o l u t tyst .., allt som hoerdes var naagon enstaka faagel.

Vi stannade bilen .., stod ute i den kyliga luften (solsken ... solsken ... solsken ...!) och lyssnade till en tystnad som var naestan d a a n a n d e.

Fantastiskt!

Sedan sista biten till Galway foer att laemna igen bilen.

Jag var spysjuk naestan av oro .., taenkte paa alla rondeller och hur vi har skrattat aat det elaendet, men den haer gaangen gick det hur bra som helst och vi hittade direkt till p-huset och saa gick vi och aat fish`chips och sist av allt taag tillbaka till Dublin.

Nu Bed & Breakfast hos Joseph paa 57 Drumcondra Road.

Daer har tvaa flickor fraan Skelleftea bott tidigare, ser vi i gaestboken ,-)

Idag Dublin city.

Posta vykort .., kanske traeffa Leina (annars paa flyget hem) och lite saant.

Paa taaget hem pratade vi om vad vi skulle minnas mest av den haer resan?

Foer mig var det enkelt:

  • Den omtaenksamme och saaaaa vaenlige Harry Claime som visade oss vilken buss vi skulle ta.

  • Mary paa taaget till Galway. Storasyster, aeldst av aatta syskon.

  • Den lika vaenliga hotellreceptionisten paa hotellet i Westport, som, naer deras eget hotell var fullbokat, inom loppet av fem sekunder hade fixat ett annat rum aat oss paa ett annat hotell och som var saaaaaa rar, ja, kvinnan.

  • Mannen i roed troeja i Westport som, naer jag vevade ner rutan foer att fraaga efter vaagen till Louisburg, skrattade och sa ..."are You looking for the way to Australia?" och jag svarade att "naaae, vi letar efter vaegen till Sverige ..." och mannen loooog och sa att vi skulle koera rakt fram och att "You-gonna-loooove-it, well, Merry Christmas!"

  • Och saa tystnaden. Haer.

    Hej svejs med er!

Sista-dagen-på-Irland-fönstret ...



Och kanske att det redan har visats .. nu har jag tappat bort mig bråttomandet till Forex!
Jag lägger in fönsterna i förväg, nämligen.

Det är i alla fall Monica som har tagit bilden, den som är som en akvarell.

fredag 31 oktober 2008

torsdag 30 oktober 2008

Nu har vi kalasat paa kinesisk mat och magen pekar aat alla haall .., ja, det blir visit hos viktvaektarna vid hemkomsten och det blev vin till maten och jag gapskrattade naer vi pratade om Den Hemska Rondellen daer det sprutade bilar fraan alla haall och kanter och alla kom dom fraan fel haall!!

Innan middagen promenerade vi runt i stan och det paaminner mycket om pyttiga franska byar .., ni vet, med ett kullerstenslagt torg och en staty i mitten och hus som paaminner om dom i Ystad .., oerhoert vackra .., och saa floden som rinner haer mitt i alltsammans.

En stor kyrka, helt byggd av sten, Holy Trinity Church finns inte laangt haerifraan.

Det slog mig tydligt ikvaell, att det som kommer att fastna mest i mitt minne naer det gaeller den haer oen, det aer att alla husfasader aer sa f i n u r l i g t upplysta! Gissa, hur fint det blir!

Irlaendarna aer saaaaaaaa rara och vaenliga och hjaelpsamma! Det ocksaa.

Emma & Emil .., hit ska ni faa foelja med och aaka baat paa floden Shannon .., man styr baaten sjaelv och sover daer och lagar mat och alltsammans och saa ser man Irland flyta foerbi!

Good night friends!

Ps. Haer bor vi i natt! 350 svenska kronor och daa ingaar frukost!! Kolla paa den "virutella turen" .., naer ni ser tvaa breda enkelsaengar intill varandra .. saa ser vaart rum ut! Ds.

Jag maaste bara beraetta om naer vi koerde hit .., daa var pv djupt koncentrerad paa att inte svaenga oever paa fel sida av vaegen och jag sjaelv, jag satt och sa .. "men guuuuud, saa vackert!" ..., "men det aer ju SANSLOEST saa fint det aer och titta paa bergen daer borta!", men pv, han saag ingenting och han skrattade gott naer jag skulle beskriva vad jag EGENTLIGEN saag, foer det var ju antingen faar, (lamm), kossor eller haestar och saa gaersgaardar av sten.

"Jaha .., aer det kor nu ...? Ja, det aer ju verkligen annorlunda ...?" sa den koncentrerade chauff;ren som erbjoed mig att ta ratten imorgon. Njet. Njet. Njet.
Flera timmar senare ...

Train till Galway och mitt emot oss sitter Mary, 53 och beraettar om sitt liv och sina sju syskon och att hon aer storasyster.

Hur mycket som helst beraettar hon! Och visar sin vaenstra hand.

"You should visit Sligo .., oh, it`s beautiful!" utbrister hon.

Efter ett par timmar ankomst Galway.
Annorlunda.

Hela tiden faar (lamm) och kossor och haestar och illgroena aengar!

S V I N D E L V A C K E R T!

Hyrbil och ut ur ett p-hus och jag aer skitorolig och tror att vi ska krocka och i en stor round-about blir det lite kaos och andra bilister tuuuuutar, tut/tut och vi irrar runt lite och till sist blir det raett och vi har koert rakt norrut och sedan mot vaester .., har nu slagit nattlaeger i Westport som aer det mest pittoreska jag har sett .., med 700 meter hoegt berg i naerheten och havet inom dofthaall och en flod som rinner genom staden.

Pv kaenner sig som vaersta chauffoeren nu och saeger, leende, att han tycker att left/hand/traffic borde infoeras aeven i Sverige .. jo, jo.

Hotellet daer vo bor aer M A G N I F I K T .., med dubbla saengar som aer hur stora som helst och frukost ingaar och det kostar bara 350 sv kr per person!

I morgon upp i ottan och ta bilder och sedan Connemara soederoever och det hela aer ett stort aventyr.

Just saa aer det!

Kram, kram till alla!

(Och ni ska se vilka bilder jag har tagit paa den r a r e Harry, som arbetar som "inspector" inom bussvaesendet ....! Han fick en varm kram innan bussen gav sig av.)
Torsdag vid halv tio.

Jaha, nu har vi checkat ut fraan hotell Mercer, vars stora, stora saeng aer den absolut mest ljuvliga jag naagonsin har sovit i; man skulle kunna tro att enbart madrassen har en hoejd paa minst en halvmeter!

Hotellet ligger inte laangt ifraan Grafton Street daer det vimlar av fina butiker och till inneomraadet Temple Bar tar det kanske tio, femton minuter.

Vaart rum ligger paa 5:e planet (jag foersoeker att undvika prickiga bokstaever ...) och det var hur lugnt och fint som helst och att inte frukosten var en toppsuccè (toast .., marmelader .., youghurt i pyttiga byttor .., ja, ni vet ...) kan man ju ta och vill man bli proppmaett, gaar det ju att betala 7 euro, daa faar man den irlaendska frukosten ....

Igaar blev det kilometervis med promenader .., vi strosade bland annat i S:t Stephens Park som ligger alldeles intill hotellet och oh, saa vackert det maaste vara daer sommartid!

Och vi passerade parlamentet och jag fraagade en gentleman var man fyllde i kolbitarna foerr i vaerlden och han visade en lucka paa gatan och sa att ..."daer .., och saa hamnade kolen i en slags kaellare ..." ..., och vi passerade underbart vackra tegelhus med doerrar i alla de varianter .., och sist av allt hamnade vi i Temple Bar.

Daa hade jag ont i mitt ena knae ... och var HUNGRIG, (laes: utsvulten!) och humoeret boerjade svikta lite ..., men bara lite .., och pv vet precis .., men saeger det inte .., saa mitt foerslag om att snippa in paa den indiska rest. som bara var mer som ett litet krypin .., sade han inte nej till.

Aaaaaah, vilken god mat!

Foer 13 euro fick man vaelja fraan tre olika menyer .., det var "starters" (gudomligt .., en slags friterad groensak och pv tog kycklingbitar ... plus det chipsliknande broedet ) och till huvudraett tog vi var sin gryta .., jag lamm, han biff ... hur smarrigt som helst!

Vi bordet intill oss satt en kvinna och en man och jag taenkte att hennes satsmelodi naer hon talade engelska laet ..., som min.

Mera taenkte jag inte.

Vid ett annat bord satt en annan herre, en Carl-Olof-Sjoelund-typ och daa vet alla hemma vad jag menar .., skaegg .., ser snaell och nallebjoernliknande ut .., och mannens hustru hade en stickad kofta som var som en oljemaalning.

Naer paret intill oss reste sig foer att gaa, stannade kvinnan till, log saa varmt och sa naanting paa svenska till oss och vi bara gapade!

Jo, det visade sig att hon, Maggie (Margareta) var fraan Dalarna ursprunligen, men bor nu i Goeteborg och under sin tjaenstgoering i Kosovo traffade hon Gareth fraan Irland (hon har titel medical officer, han aer engineer ...) och nu pendlas det friskt mellan Irland och Sverige ..,)

Det blev hur mycket prat som helst och mannen med skaegget .., han looog och sa att han minsann ocksaa hade anknytning till Sverige, han arbetade aat Ericsson ..., men nu var han pensionaer .., och vi slog foelje med Gareth och Maggie till en pub intill daer det var live music och absolut packat med folk (puben heter just Temple Bar) och saa blev vi daer nagra timmar och jag har bilder paa det foeraelskade paret, men i min kamera.

Nu aer det tvaa minuter kvar av min tid haer.

I dag aaker vi till Galway, med train.

Bara saa ni vet .,-)

Ha det!

Elisabet

Dagens fönster ...



.... hittar man nog någonstans i Norrbotten.

Och från Luleå hittade bilden hit, tack vare den här mannen.

onsdag 29 oktober 2008

Onsdag i Dublin, Irland.

Vill ni veta hur vi har det?

Jo, men det er bara som best!

Vi froes naestan ihjael igarkvell ner det var leggdags (jag vet, det blir lite snurrigt med e:n och aen ... men ni faar staa ut ...) och vi tog fram tjocka, ulliga filtar fraan garderoben och jag gapskrattade ner pv skulle duscha .., jag hoerde ett gallskrik .., daa det bara kom kallvatten och duschslang har man tydligen inte uppfunnit paa Irland .., ja, men det aer ju inga problem .., men taenk er naer man har tvaalat in rumpan och gaerna vill duscha bort skummet .., man faar nestan staella sig upp/och/ner ..., haha!

Vattenkranarna aer foerstaas hot and cold, var foer sig.

Det finns inget element i rummet, daeremot gardiner tjocka som ryamattor och nu inser man varfoer .-)

Frukosten intogs i matsalen fem trappor ner.

Vi tog "irish breakfast" som bestod av vita boenor i tomatsaas .., stekt skinka .., stekt svamp ., eggroera .., tomater .., naagra underliga korvar ..., och jag kan ju meddela att man blir veldigt maett ...!

Den frukosten tog vi liksom extra .., kostar 7 euro och blir nog bara en enda gaang.

Vanligt broed till te eller kaffe .., rostat ocksaa .., inga ostar .., massor med flingor .., mjoelk .., ja, lite saant.

Efter frukosten tog vi en promenad till bussplatsen intill Trinity University och sedan en rundtur paa 1.5 timme, otroligt intressant ..!

Det har varit iskallt haer .., jag fryser om foetterna .., tur att halsduk, moessa och vantar togs med!

Mera?

Dublin, det jag har sett av det, aer ..., precis som gjort foer mig.

Skabbigt, vackert, maenniskor som inte ser rika ut .., lite avskavda dom ocksaa .., vaenligt bemoetande faar man (nu kommer vi till avdelningen foerdomar: det aer maanga asiater som serverar och daer faar man nog laera sig att aldrig le i alla fall ...) och ja, det aer helt ljuvligt!

Vi funderar paa att i morgon ta taag till Galway paa vaestra sidan av oen och sedan hyra bil (jag klarar ALDRIG att byta till vaenstertrafik!!!) och koera runt och se hur daer ser ut.

Prismaessigt aer det ungefaer som hemma, kanske lite dyrare naer man aeter saa haer i city?

Borde inhandla tjockare skor .., men dom aer verkligen dyyyyyra, saa jag faar klara mig.

Och ni som ska hit nu i dagarna .., ta med halsduk, stickevantar och tjocka troejor!

Hej svejs fraan Dublin och PV haelsar .., han staar haer bakom mig och kollar nyheter paa en stor tv/skaerm.

Onsdagsfönstret



Och avsändare är den här madamen ...

tisdag 28 oktober 2008

Kveller i Dublin ...

Nu vet jag PRECIS hur ellis har det naer det gaeller Skaane och hur hon kaenner det .., foer nu kaenner jag det exakt likadant med Dublin!

Fraan sekund ett naer vi hade laemnat bussen som tog oss fraan flygplatsen och vi saag alla husen som saag ut PRECIS som i engelska filmer .., med farstukvist mot gatan och ja, ni vet .., saa kaende jag att aaaah, detta aer som gjort foer mig!

Vi fraagade en man som satt bakom oss i bussen var vi skulle stiga av, jo, vid Trinity College, och sedan var det bara ett par minuters promenad till hotell Mercer paa Mercer Streeet och ni ANAR inte hur fint rummet aer!!!

Nu har vi promenerat ganska laangt och det aer iskalla vindar och naestan minusgrader (tack Nina Skoland foer din halsduk! den vaermer gott nu ...) och har aetit persisk mat som inte smakade saa mycket mat .., och naer vi gick ut fran restauarangen slog pv armarna om mig och lade haenderna foer ansiktet saa jag inte skulle se .., hahahaha .., det var ett internetcaf'e jus utanfoer ...!

I morgon blir det Dublin hela dagen!

Haer vimlar av gamla byggnader .., det paaminner om Koepenhamn .., det aer saa haerligt och hit ska jag aaka maanga gaanger, det kan jag lova er!

Nu ska vi gaa till vaart trevliga hotell!

Stor och varm kram till alla bloggvaenner och pv haelsar saekert, han staar haer bakom och ler .., han saeger att jag kan bli "member", det kostar bara 5 euro i deposition och sen surfar jag billigare!

Aer han snaell?

Ja, det aer han.

Hej svejs!

Ps. Joanna .., vi aer haer nu som du foerstaar .. rum 502. Ds
Förmiddag.

Kaffe, griljerad skinka, rostat bröd, goudaost och pl.marm-08 vid svägerskans frukostbord.

Göteborgskanal spelar musik.

På bordet GP.

Vi kollar resehandlingar.

"Har du passet och allting nu ...?" undrar pv.

Jag letar min mascara.

Tisdagsfönstret ..



"Under takåsarna i Lund ...."., står det som rubrik till dagens fönster.

Agneta Hallin, tog bilden.

måndag 27 oktober 2008

På väg ...

Först tågresa från Ystad till Halmstad .., jag halvslumrar mest hela tiden.
Ösregn utanför kupéfönstret.
Inte tillstymmelse till medpassagerarprat.

Några unga gossar tittar på actionfilm via datorskärm.
Pistolskott och skratt hörs i kupén.

En äldre kvinna löser korsord.

I Halmstad möter pv upp och hämtar vid järnvägsstationen.
Det blir stopp i Falkenberg och inköp av rött vin till rensteken som svägerskan ska bjuda på; en serviceminded anställd på Systembolaget ger förslag .., det blir ett australiensiskt rödvin ... "Wyndham Estate" och väl i bilen igen hittar jag inte mitt bankkort, jo, en liten stund senare, i ryggsäcken.

Mörker utanför och bilar kör fort.

Pv kör.

Vad pratar vi om?
Jo, om en resa till Köpenhamn och då kommer vi in på ämnet prostitution och det blir häftiga diskussioner och jag har sällan hört pensionatsvärden så upprörd .., vi pratar om almanackor med lättklädda damer som visar upp sig och vi har totalt olika åsiker ..., och så blir det surr om cd-spelare, vindkraftverk, äldreboende .., och det blir mobilprat med båda döttrarna och när vi kommer till Floda säger jag till chauffören att när det gäller det där med prostituion, så kan jag kanske hålla med honom, men inte när det gäller lättklädda damer på almanackor.

Sist av allt Alingsås.

Rensteken är överjordisk, ja, rent av himmelsk, för att inte tala om svägerskans kantarellsås. Ingen gör så goda såser som hon!

På soffan ligger hennes barnbarn Kajsa och sover .., och efter någon timme uppenbarar sig hennes pappa och mamma och pappan var bara en liten lintott till kille när jag kom till den familjen, han var sex år och älskade att fiska .., nu är han en vuxen man på fyrtiofem som säger att han borde träna lite mera och håret har glesnat och blivit lite grått.

Tiden går.
Så är det.

Det blir trivsamt prat runt köksbordet .., om korsord, sudoko, iq-tester, viktväktarbesök, Dublin, dansbandsgalor, hunduppfostran, godis, missfärgning av tänder och bonde-söker-fru.

Ungefär så.

Livet känns bra.

Kl. 12.47


Bild: Jom, förstås.


Hällande regn ute och jag ska kånka på tung bag till stationen och helst hade jag velat hinna till Åhléns också och lämna igen en stickekofta som jag köpte på impuls .., men vi får se vad som blir av detta.

Klockan 14.08 går tåget till Malmö.

Innan dess ska jag ha svängt förbi Forex också och växlat till mig lite fickpengar och kanske hinner jag till Lottas Skafferi också?

Lite stressigt är det, men himla härligt!

Måndag



Idag är sista arbetsdagen för min del .., ja, den här veckan.

Fyra timmar, sen cyklar jag hemåt och gör det sista och så iväg till Halmstad och så väntar Irland i morgon.

Då känns det ... så här.

Tre måndagsfönster ...




Ett fönster som är som en tavla .., visst måste ni hålla med om det?

Avsändare är Kerstin Nyström som skriver så här:

"Hej!

Så bra att du fått en ny blogg så du får plats med många nya fönsterbilder.

Jag har haft två underbara veckor med mannen och våra två tonåringar på Gotland i somras.



Bilden med Hackspetten är från stugan vi hyrde i Gothem.

Fönstren är tagna på Fårö.



Gotland är mitt andra Paradis.

Önskar dig och PV en underbar minisemester på Irland :-)


Kerstin."

söndag 26 oktober 2008

Mera Halland ...



Landet Halland är annorlunda mot för den delen av Skåne där jag bor.

Det är ..., kärvare .., lite kargare .., och inte hälften så inställsamt som på ställen som Gamla Viken eller i Arild på Bjärehalvön Kullahalvön, där det är så vackert så man nästan svimmar .., där det är blommor överallt och vackra hus och snickarglädje och Ordning & Reda.


Titta nu noga på hästens ögon!
Det var igår när hela havet stormade.
Elva löshästar som står tillsammans och halvsover i vinden.
Tycker han att det är skönt att bli kliad ..?
Jepp, det tror jag verkligen!
Dagens outfit: militär-snöblus, allmänt kallad anorak, inköpt för 50:- på Ö&B.
Stickad halsduk från Nina Skoland, norsk madame som stickar ljuvligt.
Vantarna kommer från en stickande västmanländska och dom har jag hela vintern!

Jag tror att det är därför jag tycker så mycket om Halland.

Där pensionatet ligger, där ser det ut så här.

Inte det minsta inställsamt.

Sååå fint är det!

I landet Halland ...





(En sak är ju säker .,. det var inte min a v s i k t att hästen skulle bli halv .., för när jag lade in den var den hel .., men det blev ju riktigt bra! Bilden blev nog för stor. Nåja, man lär så länge man lever.)

Dagens fönster ...




"Hej Elisabet!

Här kommer en massa fönster. Fotgraferade på Svaneholms slott i slutet av juni i år.

Jag var på en härlig och välbehövlig resa till skåne och gick runt med min nästan-kollega och numera vän Helen och kikade på slottet.

Fast vi skippade spökkammaren längst ner i källaren ;-)

Bonita"



Och så här fint är det i Skåne.



Svaneholms slott, som inte ligger långt från Ystad.

Här har bloggmadamen varit på Rhapsody in Rock med bland andra Carola (som var magnifik, det trodde jag inte .., vilken närvaro och energi på scenen!, Tito Beltran .., Maria Lundqvist .. och många andra .. just det.)

Och från Arvidsjaur ...



"Jag skickar ett fönster från idag, söndag den 26 oktober, då vinden viner och det är kallt ute.

Var den är tagen kan den observante upptäcka.

Jom."

Och från Skellefteå ...



"Hej!

Här kommer två fönster från dagens promenad.

Båda är tagna rakt igenom ett lusthus/paviljong vid Skellefteälven.

Genom fönstren ser man tornet på Sankt Olovs kyrka.



Trevlig resa till Irland!!

Kram ellem."

Ännu ett söndagsfönster ..



Bara så helt livsbejakande är det här fönstret och raka motsatsen till allt gråregnet idag!

Tack lifeblog!

Söndagsfönstret ...



Bilden tas när vi kommer till Svarte, den sista stationen före Ystad.

Mitt emot mig sitter en kvinna och löser ett korsord och själv har jag vilat mest hela resan.

Just som jag reser mig och är på väg att lämna kupén, frågar kvinnan om jag bor i Ystad.

Jag säger att så är det.

"Men jag hör ju att du inte är härifrån .., själv kommer jag från Västmanland, ja, från Fagersta ...", säger kvinnan och jag berättar om ellis som är på väg hem efter helgen här och jag berättar även att jag själv kommer från Västerbotten, ja, från Malå, alldeles på gränsen till Norrbotten.

"Malå ...? Där har jag en bekant .., hon heter Joy och är pastor i Missionskyrkan!" säger kvinnan leende, ja, förresten är hon själv också pastor i en likadan församling, men i Fagersta.

Då ler även jag.

Världen är ibland så liten, så liten!

Räddningstjänsten rycker ut ...!



Under vistelsen på det numera berömda pensionatet i landet Halland, händer det sig att pensionatsvärden kommer upp till oss två bloggande madamer och han går försiktigt och med kupade händer och jag förstår genast vad som har hänt .., ja, jag vet ju att detta är en sann djurvän (minnesgoda läsare kanske minns när pv plockade ner tolv tegelpannor och sedan klättrade längst upp på taket och där placerade den utramlade lilla starungen i boet hos sitt syskon ...).

"Är det en fågel ??" utbrister jag.

Jovisst, en liten talgoxe som har navigerat lite fel och kraschlandat mot altanfönstret.

Nu ligger den som stendöd i pensionatvärdens hand.

M e n ..., har man läst på Berts blogg .., då vet man precis vad man ska göra!!

Så det gör vi.



Jo, vi ringer efter Ambulansen som är en liten kartong.



Och så hjälps vi åt att bädda ner den lilla pippin i akutrummet.



"Såååja .., ligg här nu och försök att återvända till livet ..." säger vi försiktigt.

Och någon halvtimme senare ...



... gluttar herr Fågeldoktor i kartongen och ser man på .., den lille krabaten tittar upp lite förvånat.



Och så ..., flyger den iväg!

Räddningspersonalen vill härmed framföra sitt allra varmaste tack till ... Bert i Luleå .., som genom sitt åskådliggörande inlägg visade oss vägen till Räddningen .., och vi vill förstås även tacka den allerstädes närvarande pressfotografen ellis.

Söndagmorgon ...



Natten blir orolig.

Vinden viiiiner utanför pensionatet .., det rister i huset och på fönsterrutorna syns regndroppar.

Och jag drömmer att min mamma har återuppstått från det döda och nu befinner sig på ett gruppboende i Norsjö - bara några mil från Malå - och personalen ringer och säger att jag måste komma dit med hennes protes och jag får inte glömma varma kläder .., men jag har ingen bil och blir orolig och ringer mannen som är far till mina barn och frågar om jag får låna Saaben och han säger att det är helt okej och han lägger bensinkortet på trappan och så åker jag iväg, men då är bilen förvandlad till en gammal PV, den som vi hade i min barndom!

När jag vaknar är händerna avdomnade, så där som hade en sjuksköterska stasat av all blodtillförsel och jag är inutiorolig.

Pensionatsvärden som ligger intill mig, är kallsvettig.

Han har också haft mardrömmar, ja, den värsta av dem alla .., han har i drömmen åkt Vasaloppet (den som läser här ofta vet att detta är Målet i hans liv .., han cyklar nästan fem mil dagligen och åker rullskidor, ibland både-och .., allt för att det här året göra ännu bättre ifrån sig i ovan nämnda skidtävling, den som nu blir den sjätte på raken .., och på så sätt komma i en ännu bättre startgrupp nästkommande år, år 2010!) och i drömmen har ingenting fungerat .., bindningen har lossnat och det är dåligt vallat och så kommer crescendot .., skräckens skräck .., han blir förbiåkt av sin storebror Tommy och det är förmodligen just då pensionatsvärden vaknar och tackar sin lyckliga stjärna att detta bara var en dröm!!

Och nu är det morgon.

Pensionatsvärden, ännu sargad av den hemska drömmen, ligger kvar i sängen.
Inte långt därifrån sitter bloggmadamen och .., ja, tittar på en datorskärm.

"Ska du inte komma hit till BB-avdelningen och titta på den nya, lilla bloggen ...?" frågar jag med snällaste rösten.

Jo, det gör han.
Kan han väl.

"Ja, den är fin ...,. jodå ..", säger han, men så där våldsamt övertygad låter han inte.

"Och titta här, man kan se vilka som har uppdaterat ..., kolla, milda matilda i Australien har varit i farten .., nej, men titta nu så finurligt ... !" säger jag.

Ungefär så där är vår morgon.

Och nu är ellis också uppstigen och från pensionatets kök hörs slammer .., det vankas nog frukost och om några timmar ska vi åka hemåt igen .., ellis till Västmanland (såååå trevligt vi har haft det!!) och jag till Ystad och i morgon vankas arbete i endast fyra timmar och sedan vänder jag kosan mot Halland och så ..., IRLAND!

Så har vi det.