torsdag 7 maj 2020

Sjunde maj (i sjunde himlen).


En rent av ovanligt lugn dag.
Harryrundor.
Telefonsurr.
Någon dryg timme nere på klipporna, på badeskäret, som somliga kallar det.
Solen mot ansiktet.
Ejdrar och skrattmåsar .., en svan som ligger på ägg (eller bara vilar).
Inga streck på himlen.
Inga flygplan.
Kikaren i väskan.
Tänker att vi borde absolut skaffa oss en bättre kikare.


Mejlar pv och undrar om vi ska ses i Skallkroken när han slutat för dagen?
Ja, det tycker han är en bra idé.
Tar med mig middagsmat och badkläder.
Harry lullar på .., men stannar till vid stenröset på bilden .., nosar länge och backar, nästan förskräckt. En orm ...? tänker jag och kallar in honom.
Sen går jag dit och tittar.


Det var dom här han var så rädd för.
Undrar om dom var på väg att kläckas ..., hörde han pipljud där inifrån?
Strandskatorna är världens finaste fåglar, men har absolut noll koll på var bästa stället är för att ruva ägg. Tjopp bara, mitt på stranden .., till allmänt beskådande för måsar och andra fåglar som gärna tar sig ett skrovmål! Ja, pv upptäckte en strandskata som ruvade på Ica Maxis parkering! (Visste inte att dom håller ihop livet ut).
Och så här .., visserligen väl dolda .., dom smälter in sååå bra bland stenarna, långt bättre än vad som syns på bilden, men ändå.

Lite längre bort ser jag vad som förmodligen är föräldrarna; dom står längst ute på stenpiren. När en mås närmar sig, utgår vaktstyrkan .., det skriks och flaxas, men lägger sig på äggen gör inte mamman.

Vi sitter en bra bit ifrån, men två unga töser befinner sig närmare ., dom spelar kort med varandra och jag förklarar det här med äggen .., men det är klart, här kommer att vara andra människor som ska till sina båtar eller till badbryggan, någon rast och ro blir det inte för äggföräldrarna.
Trist.

Vi badar båda två, pv och jag själv.
Gissar på elva grader kanske i havet.

Hemåt.
Pv har hemundervisning, men inte i sitt eget hem och klockan nio tittar vi på reportaget från Karolinska, från samma avdelning där äldsta dottern arbetar. Intressant! Och fastän hon flera gånger har beskrivit hur där ser ut, blir jag förvånad.
Jaha .., på det viset!

2 kommentarer:

bettan sa...

Mycket bra inslag och sjuksköterskan var en prydnad för kåren. Saklig och trött förstås men tramsade inte bort sig med en massa oväsentligt prat.
Förstår du tänker på din dotter och allt som kan hända.

Turtlan sa...

Tänkte när jag såg reportaget att Kolla här alla ni bankchefer eller finanskonsulter som plockar ut höga löner och bonusar på sina jobb vad det innebär att jobba och ha styrka i sitt arbete till en fjuttdel av er lön. Långa arbetspass, tuff miljö och med det viktigaste som finns. Livet!

Gå och skäms i ett hörn när ni lyssnat på denna fantastiska sjuksköterska!