måndag 30 september 2024

Prisskillnad ...


Pv köpte igår Voltaren 100 g på Apotek Hjärtat, det som finns inne på Ica Maxi: Kostnad: 259:- kr. 

Kollade på Apotea.se vad samma tub kostade där: 189:-. 

Sjuttio kronors skillnad, alltså. Ingen fraktkostnad för den senare. 

Hade han däremot beställt det på apotekhjartat.se hade priset blivit detsamma som på apotea.se,  alltså 189:-. 


17 kommentarer:

Turtlan sa...

Ja exakt detta är ju betydligt mer känt idag tänker jag efter inslaget på nyheterna.
Man kan alltså beställa hemma på nätet. Vänta ngn timme eller så. Åka till apoteket och hämta där till lägre pris än att ta det från hyllan. Samma hylla som apoteket tagit din beställning ifrån.
Svårt få ihop den logiken. Att apotea är billigare är väl lättare att förstå eftersom de inte har några butiker.

bettan sa...

Det mesta är billigare att köpa via nätet. Både personal på Kronans apotek och Apotek❤️ tipsar om detta sen ett bra tag. Jag har bla en produkt som det nästan skiljer 200 kr. Jag beställer både från Apotea och Kronans apotek. Snabba leveranser. Ko.mer dagen efter jag beställt i postlådan. Ingen fraktavgift.

Elisabet. sa...

Turtlan: Ja, att beställa hemifrån och därefter hämta ut det på apoteket, tänkte jag inte ens på ,-). Men det blir ju egentligen helt galet. / E

Turtlan sa...

Jo det använder jag mig av både för recept och receptfritt om jag inte vill vänta på grejorna. Annars ofta apotea precis som Bettan skriver. Snabbt och fraktfritt (… som deras slogan är… )
Så det finns kronor att spara.

Elisabet. sa...

bettan: Jag beställer all medicin via nätet och det fungerar perfekt. Då slipper jag flera mils bilkörning och det är ju alltid suveränt snabb leverans! /Elisabet (pv däremot tycker nog om att bli expedierad av vänliga damer på apoteket ,-).

Elisabet. sa...

Turtlan: Alltid apotea.se här, men dom övriga kanske också har fraktfritt. /E

WalkaboutSweden sa...

Ibland är jag otroligt O-prismedveten. Jag går till apoteket ibland, handlar på nätet ibland. Inte har jag tänkt på att det var så pass stora prisskillnader.

Elisabet. sa...

WalkaboutSweden: Det hade inte jag heller. Reagerade då pv berättade vad han betalat för Voltarentuben, gick då in på nätet och jämförde. Höll på att trilla baklänges! /E

Turtlan sa...

Jag trodde det var för ni sett på nyheterna igår eller i förrgår om det också. Tror på rapport igår eller i förrgår.

Elisabet. sa...

Turtlan: Nej, det var en ren slump. /E

Babsan sa...

Jag handlar bara på Apotea.Sparar mycket pengar på det

Elisabet. sa...

Babsan: Ja, som pensionär med låg pension, så blir det till att spara på det som går att spara på. (Brukar tänka .., om tio år, vad är min pension då värd ...:???)

Anonym sa...

Helt tokigt egentligen! 🤷‍♀️
Hedgrenskan

Anonym sa...

Tänker precis så i olika sammanhang. Det är börsen som styr.
Hedgrenskan

Båthuspernilla sa...

Tyvärr så har ju apoteas leveranstider mångdubblats de senaste åren. Före pandemin fick vi i Stockholmsregionen fri hemleverans samma kväll om beställningen gjordes före kl 13, men numera tar det flera dagar, oavsett vad som utlovas när man väljer fraktsätt. Jag har egentligen inga problem med att det tar flera dagar, men däremot med att de uppger en sak när man beställer och får en orderbekräftelse, men sen en annan sak när det väl är dags för leverans. Jag vill ju veta om jag ska ila till närmaste apotek (och det finns ju sjukt många av dem) istället för att beställa om det börjar bli tomt på det som behövs varje dag.

Elisabet. sa...

Båthuspernilla: Men jag har nog haft osedvanlig tur, för jag fattar inte, detta att det jag har beställt nästan alltid kommer senast två dagar senare! /E

Elisabet. sa...

Hedgrenskan: Eller inte ,-). Det vore synd om dom fysiska apoteken försvinner, men just i det här fallet är jag mer rädd om pengarna. /E