onsdag 7 september 2011

"Kunden framför allt ....., eller ..?"

Här kommer ännu ett inlägg (man tror knappt sina ögon!) när det gäller kunder kontra personal.

Det är Agnetha, före detta malåbo, som skriver så här:

"Att vara sambo till en föreståndare (J) på ICA i det lilla samhället var inte heller så lätt.

På den tiden när affären var stängd söndagar så hände det att kunder ringde på eftermiddagen för att de glömt att köpa diskmedel t ex och undrade om han kunde komma ner till affären så att de kunde köpa det.

En lördagnatt ringde telefonen kl 02.00 på natten.

Det var en kund som undrade om J kunde komma till affären för de behövde köpa lite frukosttillbehör, de hade träffat några på hotellet på kvällen och bjudit hem dem till frukost dan därpå, men där gick gränsen, han åkte inte till affären mitt i natten.
J erbjöd dem att återkomma morgonen därpå men de dök aldrig upp.

/Agnetha"



Och själv minns när jag min före detta man - som ende polis boende i samhället -, var kommenderad till Stockholm eller Göteborg och jag en sommarnatt vaknade av att ett antal unga män stod och bultade på vår ytterdörr!

Så våldsamt eftertraktad har jag tyvärr aldrig trott mig vara, ja, så att det bildas kö utanför ytterdörren .., och det visade sig att ett annat pojkgäng hade idkat biljakt efter dom på-dörren-bultande-grabbarna och nu ville dom senare - dom jagade - ha hjälp av polisen, men han var ju borta!

Till närmaste bemannade polisstation var det tretton mil.

Enkel väg.

Och mitt i natten var det och jag ringde mina "kollegor" hos polisen i Skellefteå och innan jag visste ordet av hade jag köket fullt med unga män och någon begärde dryckjom och fick besviket bara ett glas vatten och som inte detta vore tillräckligt, passade vår stövare på att smita ut genom ytterdörren och när hon kom hem, ja, då hade hon rullat sig i människodynga .., och barnen var inte alltför stora och undrade vad som stod på.

Dagen därpå, när jag var trött och slut på efter detta kaotiska äventyr, satte jag mig vid skrivmaskinen och författade ett öppet brev till polismästaren i Skellefteå polisdistrikt, ja, jag sade helt enkelt upp mig som vikarierande polis.

Det är därifrån bilden kommer.

Teckningen stod Norra Västerbottens "Tecknar-Olle" för.

3 kommentarer:

Fourmum sa...

Det där känner jag igen. Pappa var elektriker och folk kunde ringa när som helst på dygnet och förvänta sig hjälp..

Anonym sa...

Och vad svarade polismästare Gerhardsson? (Antar att det var han) ellem

Elisabet. sa...

Fourmum: å, det kan jag tänka mig!! Öht alla hantverkare ,-)

ellem: jag minns inte .., det var väl nåt standardsvar kanske? Jag skrev det ju också med glimten i ögat .., det var rätt absurt alltsammans.