tisdag 10 juni 2014

Som när solen strålar ...


Någon gång i början av min sjukskrivningsperiod fick jag en kommentar här på bloggen, från någon "Fredrik" som påstod sig representera afa-försäkringar och han tipsade om att man, under längre sjukskrivning, kan få rätt till ersättning från just afa.

Helt övertygad var jag om att denne för mig helt okände Fredrik var en bluff.

Men jag kollade upp lite på nätet och jodå, där fanns verkligen nånting som hette och ännu heter afa och jag kontaktade denne Fredrik som hade lämnat sitt telefonnummer och han lovade att skicka ansökningshandlingar, som mycket riktigt kom i postlådan .., papper som fylldes i, lämnades till arbetsgivaren och sen har det varit tyst.

Igår fick jag ett nytt brev från afa.
Där kan man läsa att dagersättning lämnas från och med den 1:a april ( i mitt fall) med viss procent av sjukpenningen, etc, etc.

"Det är ju rent obegripligt, vilken service!" utbrast jag till pv.

Och så sa jag att "imorgon ska jag kontakta dem och höra hur insättningen görs, lämna kontonummer och så vidare".

Det hade jag inte behövt.
På mitt konto fanns pengarna redan!

Inte det minsta lilla krångel .., bara service!

Alla ni som tillhör LO och kanske blir sjukskrivna en längre tid, glöm inte det här med AFA-försäkringar (om din arbetsgivare har kollektivavtal, så har du förmodligen rätt till ersättning).
Om detta hade jag noll koll, innan denne Fredrik hörde av sig.

Och om du - mot förmodan - läser här igen Fredrik:  från hjärtat ett stooooort tack! 

/Telefonnummer till kundcenter 0771 - 88 00 99

1 kommentar:

Ruta Ett sa...

Jag får också ersättning från afa, eftersom jag blev sjuk på jobbet. Inte mycket men det hjälper upp den hopplösa ekonomiska situationen som sjukpensionär.