söndag 8 juni 2014

Idag ....


Det är synd att ni inte kan läsa hela alltet .., som handlar om denne Axel Bryngelsson.
Jag högläste för pv och till slut brast rösten .., så fint skrivet var det och gav en sån bild av en tid som inte längre finns. Jag ska se om jag få med hela till i morgon.
Och denne Axel, han har varit död i flera år, nu var det liksom minnesord ändå.


Och så Lennart som blev tio år yngre än jag själv och när jag läser texten, så förstår man nästan hur denne fantomenkrumelur var som människa och ännu mera förstår man vilken glädje han måtte ha spridit.

Tack GP, tack DN.
Som ni förgyller mitt liv!

10 kommentarer:

bettankax sa...

Vilka härliga ord Lennart han fick i sin dödsannons. Linda har läst en som jag tycker är fantastisk i sin tydlighet. Den löd kort och gott så här, "jag är död när ni läser det här".
Varför konstra till det?

Elisabet. sa...

bettankax: ja, jag funderar på att skriva en i förväg jag med ,-) Så där så man får sista ordet :)

Elisabet. sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ruta Ett sa...

Jag läste också om fiskarbonden Bryngelsson och det var en sån fin text!

Ruta Ett sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Bloggblad sa...

En till, som inte bara läser registreringsskyltar (gör du ord av dem också?), utan också läser dödsannonser och minnesord och funderar på vem hen var.

Bloggblad sa...

Den värsta jag har läst, har jag varken sparat eller fotograferat, där stod i en hemgjord vers några rader om att den döde också kunde vara arg och vrång eller nåt sånt. Andemeningen var i alla fall sån. Kändes tragiskt.

Fast... jag var på en begravning av en gammal f.d. kollega, som hade varit så grymt elak mot vissa elever, år efter år hittade hon nya hatobjekt, och i prästens tal hörde vi om denna fantastiska pedagog som varit älskad av alla elever.
Det kändes alldeles väldigt falskt. Men jag reste mig inte och sa emot.

Elisabet. sa...

Ruta Ett: jag ska försöka få in hela alltet idag .., jag tyckte att det var så underbart fint skrivet!

Bloggblad: jag har redan bestämt vad som ska stå på min ...., och tycker att det är så intressant det här med hur människor väljer sina annonser.
Den unga mamman som man fått följa, hon om hade cancer, i hennes annons stod det: himlen är överskattad, ja, det var hennes egna ord och jag tänkte att så känns det nog, när man har småttingar och vill vara kvar.

Monet sa...

Jag läste texten om Fantomenmannen med blandade känslor faktiskt. Visst, det sa en del om honom men ordvalen var väldigt märkliga. Bår, obduktion, prenumeration och avsluta av kostnadsskäl?

Elisabet. sa...

Monet: själv läste jag den enbart med glädje ..., det är ju så livet är, eller döden. Och raderna fick förstås inte bli för många .., det är dyrt med sånt .., jag är övertygad om att han var med på det hela .., nån slags gemensam humor eller ett gemensamt sätt att se på livet/döden.