onsdag 13 augusti 2014

Livet ...

Mammas dödsannons i botten av klockan ....

Ja, själva livet .., det kan vara att en tisdagkväll - nästan natt - ligga i sin säng och råka lyssna till den dagens sommarpratare och fångas av den finlandssvenska dialekten med alla tje-ljuden, men också om sommarpratarens tankar om världens ekonomi och mycket annat.

Det här med hur allt hänger ihop, å, så det fascinerar mig!
Krisen i Grekland, till exempel, ja, men hur kunde det bli så galet?! 
Sommarpratarmannen som är helt obekant för mig, heter Björn Wahlroos och jag lyssnar till hela programmet, allt medan mannen vid min sida sover så gott.

Spår av molly på det nya fönstret ...

Livet kan också vara en duggregnig onsdagmorgon och man är fri från arbete och fixar sitt kaffe och äter en god macka med skivad arbogapastej som pålägg och man tänker på gårdagkvällens sms:ande med sonen - nu i Karlsborg som jägarsoldat under ett par veckor - och hur mycket sånt betyder.
Små meddelanden, alltså.

Sonen ligger i en sal tillsammans med tre andra militärer.
"Jag kan inte se filmen du skickat just nu, alla sover ...", skriver han.


På kanten av bokhyllan sitter herr och fru Prickigt Djur och dinglar med benenn.

Och den där onsdagmorgonen läser man en artikel skriven av Ann Heberlein - det handlar om att ta vara på livet här och nu - en slags Carpe Diem fast ändå inte .., man tittar på SVT:s gomorronprogram där utrikeskorrespondenten Samir Abu Eid sitter i soffan och är gäst .., och han i sin tur har bjudit in den flerfaldigt prisbelönade DN-fotografen Poul Hansen och så blir det prat om bilders betydelse och annat.
Intressant är det!

Och medan jag dricker kaffet och slår ihjäl en enveten fluga, somnar harry i ena soffhörnet .., molly ska strax göra honom sällskap, men funderar först över vad matte håller på med ..?
Ibland, ganska ofta, tittar molly på tv.
Nyhetsprogram är väldigt intressanta.

Just så kan livet se ut .., vardagslivet  .., tisdags, - och onsdagslivet .., i ett hörn av världen som heter Halland.


4 kommentarer:

Rexxie sa...

Jaha, vad sade den enkelspårige ärkekapitalisten då?

Elisabet. sa...

Rexxie: jaha du herr Nilsson, denne för mig dittills obekante man, han var i princip emot EU .., tyckte att USA skötte det här med ekonomin/bankerna bättre än vad dom europeiska gjorde .., det var prat om företagande och allt möjligt annat. Eftersom jag är totalt okunnig i såna frågor, var det hur som helst intressant, även om jag förstår att han är oerhört kontroversiell. Men intressant, ja.

Jessica sa...

Så sant att man ska leva livet varje dag, inte bara vänta på semestern, pensionen osv.
Även om längtan tillhör livet också.

Jessica sa...

Så sant att man ska leva livet varje dag, inte bara vänta på semestern, pensionen osv.
Även om längtan tillhör livet också.