tisdag 13 oktober 2015

Efteråt ....



Vaknar långsamt ..., pv kommer som alltid upp och säger hejdå och tar, för ovanlighetens skull, bilen till arbetet. Kanske för att kören Västanvind har övning tisdagkvällar och det annars blir tämligen sent.

Själv ligger jag i sängen och lyssnar till P1-prat där partiledardebatten recenseras av bland annat av den forne fp-ledaren Bengt Westerberg och jag tänker att jag saknar den sortens ledare.
Jag tänker också att jag verkligen älskar P1! Vilken guldgruva detta är! Så oändligt mycket man kan lära sig, eller ta del av!

Och jag drar täcket om mig, slänger ett öga på Nelly som ligger i sin fåtölj och sover så gott .., Harry , som ligger intill mig, viftar lojt på svansen när han hör att matte är vaken .., och utanför fönstret flyger fåglar fram och tillbaka.

En halvtimme senare går jag försiktigt, försiktigt nerför trappan (Nelly i famnen), brygger kaffe .., brer mig några mackor .., hundarna i soffan .., ett tänt ljus på bordet ., och SVT:s gomorronprogram där jazzmusikern Per Texas Johansson är gäst i soffan. Han har lockigt hår och ser snäll ut och vi får veta (jag visste det inte), att han inte enbart är fantastisk musiker, utan även narkossköterska.

Bilden från Expressen.

Idag blir det jobb från två till åtta, tillsammans med rara, fina Malin, precis som igår.
Och hjärtat blir så varmt när jag tänker på gårdagskvällen när några kvinnor som stod i kö (en av dem hade en kvällstidning på bandet) och jag själv pratade om den lille prinsens dop och hur "schwettigt" det såg ut att vara för föräldrarna och hur vi kände igen oss i stressen .., och det blir så mycket skratt och glatt prat och när kvinnorna tackat för sig och givit sig av, säger en man att "ja, jag gick där mellan hyllorna och hörde er skratta, jag vill bara säga att jag blev så glad själv!"

Det tänker jag på.
Och vilket totalt underbart jobb detta är, att vara kassörska!

5 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag önskar att jag kunde handla i din affär och få skratta lite. För som ensamföretagare och pensionär blir det inte så mycket skratt. Det är väl det enda jag saknar från jobbtiden, jag skrattade ofta med eleverna och med kollegorna. (Fast under de sista åren hade alla så helvetiskt mycket att stressa med, så vi skrattade allt mindre på fikapauserna.)

Elisabet. sa...

Bloggblad: ja, det är nog allt som oftast som hos er .., eller som det var hos er, men fördelen med en liten butik, är ju att det är inte samma hejdlösa stress som i dom stora. Åtminstone nu när sommargästerna återvänt hemåt, hinner man småprata med kunderna. Med dom som vill.

Jessica sa...

Ja, det är verkligen ett underbart jobb ❤️

Turtlan sa...

Då vill jag bidra med att vi skrattar mycket på mitt jobb. Häromdagen var det härligt flams o skratt vid fikabordet när kollegan återberättade om hemkomst med barn mr 2 och allt som hände då. Hon gav rena teatershowen och vi andra skrattade gott o länge.

Det är viktigt ha kul på jobbet!

Elisabet. sa...

Jessica: :)) Härligt!

Turtlan: och tänk, vad det betyder mycket för trivseln på jobbet!