onsdag 3 februari 2016

En av femtiofyra heter Elisabet ....

"I Halland konstaterade sjukvårdens laboratorium 54 positiva fall av det pandemiska viruset influensa A under de två gångna veckorna. I landet och stora delar av världen är det viruset som dominerar.




7 kommentarer:

Anonym sa...

Kan en annan ha hetat Thomas???

Turtlan sa...

Man döper ju de olika influensastammarna som kommer varje år/säsong till olika namn och jag tror var de kom ifrån, var de hittades. Oftast kommer de från Asien och döps då till Beijing eller något sånt. I 2015 influensavaccin så ingår influensastammar med namn Californien, Schweiz och Phuket.

Det här årets variant av influensa A kanske kunde istället få heta Steninge eller kanske Gula huset som ett minne. Inte var den kom ifrån utan var den slog ner som värst närapå.

Skönt att höra att du är bättre!

Turtlan sa...

PS: läs gärna på Folkhälsomyndighetens hemsida om influensa. Jag gjorde det nu och lärde mig lite diverse om denna åkomma. Folkhälsomyndigheten hette för Smittskyddsinstitutet.

Kattis sa...

På skolan, där höstens lusanstormning aldrig gett med sig, där sprider sig nu såväl säsongsinfluensan som vinterkräksjukan... Jag överdoserar handsprit och hoppas på tur!

Bert Bodin sa...

Åhå - Exklusivt ska de va'. 54 stycken utvalda.

:-)

Mian sa...

Jag antar att det finns många personer som inte heller besöker sjukvården, de som inte drabbats så svårt som du. Hoppas verkligen att du är på bättringsvägen nu äntligen.
Själv fick jag bara en lindrig förkylning med lätt förhöjd temp (37.4), ren och skär lycka när man jämför med er pärs denna vinter.

Anna-Lena sa...

Ja, läs på Folkhälsomyndigheten (min arbetsplats) om både det ena och det andra :-)

Kattis - handsprit hjälper inte mot vinterkräkvirus så tvätta också händer ofta och noga...

Anna-Lena