lördag 26 mars 2016

Påskafton ...


Idag börjar mitt fyradagarspass och jag tänker att ååå, jag måste få frisk luft i själ och hjärta innan det bär av till affären och så tar jag cykeln och susar iväg.
Jag hinner inte ens till Steninge förrän dimman kommer in från havet och sen ser det ut så här precis hela tiden!

Och det är kallt om händerna (trots handskar) och jag pinnar på allt vad jag kan (man måste hela tiden trampa och nu, när jag är mer van, använder jag inte hela batteriet) .., svänger av mot Skintaby, passerar smedjan som har påsköppet .., ser hästar i en hage och kommer till Haverdal där Joakim har köpt hus - det är honom jag ska kampera med på jobbet i helgen - och så norrut igen, cykelbanan från Haverdal (massor, massor med bilar på parkeringen, hjääälp, det kommer att bli svettigt i eftermiddag och kväll!)  och så Särdal, Steninge (friherrinnans bil står inte i garaget, men jag ser Shejken, hennes hund, ligga och spana i fönstret ...) och sist av allt Stora och Lilla Skipås och sen är jag hemma.

Duschar varmt (händerna och rumpan är iskalla!) ..., upptäcker ett mail från uthyrerskan Alex i Millbrook och jag blir glad (läs: lycklig!) och tänker att längtan är halva nöjet, kanske mer än så?

Annat är mindre trevligt; harry fick ström från el-stängslet i morse och jag hörde panik-skriet ända upp till sängkammaren och  jag f l ö g  upp ur sängen .., såg honom och pv gå hemåt och anade vad som hänt. Jo, nu ska alltså hästarna in i hagen igen.

"Nu är lunchen klar!" ropar pv.
Och om en halvtimme ger jag mig av till jobbet.

Ajöken, sa fröken.

Ps. Och så såg jag två strandskator sitta på ett hustak! Lycka! Ds.

1 kommentar:

Turtlan sa...

Det är ju så man får lust köpa sig en elcykel. Låter så härligt när du sussar fram.

Ska fundera.... :-)