söndag 27 augusti 2017

Söndagsfönstret ....


... finns i ett växthus i landet Halland och så här såg det ut i morse när jag öppnade dörren för att släppa ut ett antal fjärilar som virrade omkring där inne.

Snart stundar jobb.
Igår var det kvällspass tillsammans med Kalle, 20 år.
Nej, jag upphör faktiskt aldrig att förundras över hur duktiga ungdomar det finns!
Duktiga = självgående.

Jag hade kassan nästan hela tiden, men hann då med att fylla upp med tobak, skura kassabanden och fylla på kassar, ta in dom nya frimärkena (motiv av Lars Lerin), fronta vid flingor och kaffe och även vid bönor och svampburkar och brödvagnen gjorde jag innan det var dags att stämpla in, ja, det blev en bra kväll.

En äldre man, säkert över åttio, sa - när jag visade att även kassa två var öppen - "men om jag nu vill komma till dig då ...?" - och jag hade kunnat krama honom rakt av. Vilka vänliga människor det finns på vår jord! Och där var kunden som har en tumör bakom örat och som jag lovat att krama var gång jag ser honom, nu kom han och sträckte fram handen och berättade att det snart var dags att åka upp till Sthlm för strålning och jo, vykortet från Holland hade kommit fram.
Det är såna gånger man bara älskar sitt yrkesval.
Eller val och val .., det mer som bara blev så.

Pv lägger golv i uterummet .., jag har badat i havet och stekt lammkotletter och så fick späda morötter och tunt skivade potatisar gå med i pannan, tillsammans med mycket timjan.
Om jag säger som så .., så blev det himla smarrigt!



Inga kommentarer: