fredag 22 mars 2019

Allt möjligt ....


Så är förmiddagspasset avklarat och det började så här ..., att jag drog ut blomvagnarna, förutom pallen med suveränt exponerade tulpaner!! Det är den nye - Jocke - son gjort så här fint och chefen sa att det blev ju kanonbra i stället för att ha dem liggande i sina kartonger och till och med att en kund frågade om hon fick ta en bild av allt det vackra .., "ja, men så fint det var!" sa hon.
Jag tyckte precis likadant och hade redan fångat allt detta på bild.
Tänk, vad rätt exponering gör!
Det är likadant med t.ex färsk sparris. Har man dom liggande platt på rygg i disken, märks dom knappt .., men ställ dem lite på snedden så blir effekten en annan!


Den här ut,- och ombyggnaden, den gör att man verkligen får upp ögonen för olika yrkesgrupper.
Hela hyllsektioner flyttas och idag hade vi en "team-ledare" på plats och han hade stenkoll på hur allt skulle vara och den här hyllgången som var mikroskopiskt trång nu när det målades om, den tömde han raskt .., flyttade den högra sektioner och plötsligt såg det ut som på bilden här nedanför!


Ja, jag är så imponerad av den som projektleder det hela!!
Att ha överblick .., att veta när vad ska göras .., när kylsektioner och annat ska byta plats eller bytas ut .., när innertaket ska komma .., och allt med det elektriska! Det kan jag säga, att den gåvan har jag sannerligen inte begåvats med.


I delikatessen har dom andra gåvor; ja, t.ex. förmågan att sälja in sina varor!
Vitlöksbröd med lite skinka och så ruccolasallad ovanpå, det blir så här fint och allt serveras på en bricka för kunderna att provsmaka.
Älskar sånt här!
Det är Marie och Cornelia H.D. som kamperar där idag.


Man får vara tacksam för de gåvor man förunnats. 
Själv tilldelades jag gåvan att inte ha förstånd att vara rädd för att fråga om man får ta en bild, ja, det är inte det sämsta ,-)
Den här unga mamman var såååå fin i håret och hon hade snurrat ihop det här för allra första gången och jag  t v e k a d e  en sekund eller två och så frågade jag om jag möjligen fick ta en bild och inte nog med det .., dessutom lägga ut den på sociala medier? 
Jo, det gick ju jättebra!
Titta, så fint det var!! 

Vid kvart över tolv kom pv och åt sin lunch i vårt personalrum, sen körde han hem mig vid halv tolv och nu är han hos tandhygienisten i stan och här sitter jag och ser fram emot en helg här hemma och kanske en liten solstråle eller tre! 
Livet känns så bra.(Men jag skulle vilja bli lite piggare och slippa ögoneländet .., det har krånglat även idag!)

Ps. Och vet ni!! I den gamla inglasade altanen har vi bara rockwool som innertak och pv säger att han räknar med att det rummet - där sååå mycket ska göras - kanske blir klar till jul. Det är nog tur att det dröjer, för där inne ser jag hur den ljuvligaste av små fåglar - en gärdsmyg - håller på att bygga bo bland all rockwool. Och ni skulle höra hur den sjunger! Det är så hjärtat nästan går sönder!! Ds.

2 kommentarer:

WalkaboutSweden sa...

Har du fått svar på vad det är med ditt öga?

Under mååånga år blev (peppar, peppar!) jag så himla trött på våren - det är verkligen som att dra ur en propp.
Vårtrötthet.

Nu har jag börjat funderar över om det kanske kan ha med allergi att göra.?
Plötsligt (runt 40-45 årsåldern) blev både jag och Tony pollenallergiska och under flera vårar först så förstod vi ju inte alls sambandet mellan våra symptom och pollen.
Vi hade aldrig varit allergiska tidigare i livet.

Kanske var min vårtrötthet ett förstadium till pollenallergin..?



Elisabet. sa...

Walkaboutsweden: ja, vet du, att tanken har slagit mig! Jag är så OBEGRIPLIGT trött, både på eftermiddagarna och stupar i säng vid nio, somnar som vore ja skjuten och vaknar med svullna ögon!
Min störstasyster blev också pollenallergisk efter sextio!
Jag tyckte efter besöket på vc att det kändes bra, men det varade inte länge, så kom det tillbaka. Det liksom rinner hela tiden.
Tack som dig tid att skriva, Barbro! Om jag kunde göra ett hjärta här, skulle jag göra det. Flera, t.om.