torsdag 14 mars 2019

Torsdag ....


När klockan närmar sig halv åtta får pv ett sms från bemanningsenheten.
Kan han idag tänka sig att vikariera på högstadiet i en av dom kommunala skolorna i Halmstad, namnet har jag glömt.
Jo, det kan han.
Det blir till att snabba sig med te och macka, cykeln får vara och så tar han bilen och ger sig iväg.


Vad gör jag själv?
Inte så mycket.
Glömmer Morgonstudion .., eldar i vedpannan, tvättar håret (klippning i morgon hos för mig ny frisörska då min "ordinarie" hade stängt när jag ringde för någon vecka sedan)  .., dammsuger och plockar bort .., dricker kaffe .., skriver brev till min syster i Australien och reprislyssnar till USA-podden, avsnitt etthundrasjuttionio. Jag har lyssnat på nästan alla, men har tappat lite intresse den senaste tiden, då det känts aningen ..., ja, lite flamsigt.
Men det är väl kanske naturligt?

I början är man ovan och mer strukturerad, nu går det mer på "lösa boliner" - ja, så är det kanske inte alls - men så känns det. För mig, alltså. I det här avsnittet var Roland Poirer Martinsson med och jag är väl den enda som tycker att han är så bra; lugn och sansad.
Ska, alldeles snart, ta mig an Europapodden som i sin tur - förmodligen - tar sig an Brexitfrågan.
Där pratar programledaren så fort, så där som hade hon betalt per ord, men det är ändå intressant.

Stranden i Haverdal. Ett rike och andra små riken, kanske. 

Tänker på Storbritaniens premiärminister Theresa May,
Det är mycket man inte begriper här i världen, men hur hon har lyckats undgå att krascha rakt in i alla mentala väggar, det övergår mitt förstånd! Visserligen försvann hennes röst nästan helt och hållet häromdagen, men ändå .., hur orkar hon?

Under vår bilsemester i Skottland och Cornwall lyssnade vi ofta på pratprogram, typ P1, i bilradion. Där var då den för oss helt okända Theresa May som ännu inte klivit fram i rampljuset och vi tyckte att hon resonerade på ett vettigt sätt och programmen i sig var intressanta där var och en fick prata till punkt. Jag minns att jag skrev om det, kanske på instagram?

Nog undrar jag verkligen om dom som röstade ja till Brexit insåg vad dom gjorde?
Tänkte dom alls på några som helst konsekvenser?
Sånt kan man fundera på en torsdag i mitten av mars, då, när regnet hänger i luften och duvorna letar efter nedfallna solrosfrön.


2 kommentarer:

Bert Bodin sa...

De som röstade för brexit känner nog inte till, eller tänker på alla fördelar som finns med EU. Det finns många svenskar också som inte inser vad EU innebär för dem.

Man saknar inte kon förrän båset är tomt.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: nej, det är just det .., det blev väl som en chock för dem när dom insåg (förhoppningsvis) hur mycket krångligare allt - eller i alla fall mycket - blir!