fredag 18 oktober 2019

Fredag i landet Uppland ....


Så har det då hänt: nu har jag en alldeles egen laptop! Ja, jag vet, det är hundra år sedan alla ni andra hade en sån och sen skaffade ni er en Ipad, men jag har hållit fast - och det gör jag nog hur länge som helst - vid vår stationära dator med vid bildskärm, men det här ska bli mitt komplement.

Igår, när vi åkte från Halland, satt jag i bilen och googlade på bäst-i-test vad gäller laptops och så värst mycket kollade jag väl inte .., men jag ville i alla fall ha ett  h u m  om vad jag kunde tänkas vilja ha. Idag vid halv ett så åkte vi då in till Ulvsundavägen i Bromma och där, på Elgiganten, slog jag till. Försäljaren var av det yngre slaget och bredde på som dom flesta försäljare gör (kanske allra helst om kunden är en snart vithårig äldre kvinna), men jag sa att han inte behövde  dra till med alla tekniska finesser, för det säger mig ändå ingenting och så tittade jag på några olika alternativ och sa "du, den här tar jag!" Så det gjorde jag.

Frånsett resor och soffan Ektorp - den jag hade i Ystad - har jag inte lagt ut så mycket pengar själv.
Nåja, jag har sparat till den (visste kanske inte att det var just till den) och det känns bra.
Och den är fin. Silvrig baksida. Underbart tangentbord!


Glad i hågen åkte vi senare mot Ekerö igen, men stannade till på Drottningholm ., parkerade och gick sedan någon timmes promenad med Harry. Hela tillvaron var gul! Marken täckt av nedfallna löv och lönnarna var illandes gula och inget träd i världen kan väl ändå vara vackrare än linden!

Särskilt många turister såg vi inte till ., ett sällskap från Kina ., några uppspelta tyskar ., här och där - mest där - sprang lösa hundar och det var på det hela taget en rent pastoral idyll.


Efter promenaden föreslog jag lunch eller nån slags kaffe med dopp i lilla caféet/restaurangen Karamellan, inte långt från vattnet. Som vanligt valde pv kaffe med en liten paj med vaniljsås, själv vill jag absolut ha riktig mat när det är mitt på dagen .., så jag beställde en fisksoppa.

Det ska jag säga, att en godare fisksoppa har  jag  a l d r i g  i mitt liv ätit!
Den var sååå smakrik .., det var en fräsch dillkvist i soppan, plus rejäla bitar torsk, ganska mycket räkor, blekselleri, kummin (måste det ha varit!) och aioli i en liten bytta .., ja, den var himmelsk! Och vilken stor skål!
Servitören tycktes omåttligt häpen över att vi valde att sitta ute. Stolar och bord var regndroppiga, men det var ju inga problem, bara att fösa bort och var sin fleecefilt värmde rumporna, som verkligen inte behövde värmas - det var ju sexton grader varmt ute -!

Medan vi satt där kom Waxholmsbåten Carl-Philip (ja, det är väl inte just en Waxholmsbåt, men ni förstår kanske) och lade till vid bryggan och några gick av och ännu fler gick ombord. Pv häpnade över att en så pass stor båt kunde komma alldeles mot land nästan, det är ju inget djup att tala om heller.

Och nu?
Ja, nu sitter vi här vid härliga matbordet och pv övar sig på adventssånger (han har laddat ner en piano-app på sin Ipad) och harry sover gott på soffan .., katterna går ut och in och är gosigare än i somras och det mulnar  på. Och om någon funderar blev det en HP-laptop .. kanske heter den Pavilion, men jag är inte säker. Fin är den i alla fall.

Hurra! Hurra!

3 kommentarer:

Barbro D sa...

Åhhh...nu fick jag ett sådant starkt smakminne när jag läste om din fisksoppa.

På en ensam promenad i Västra hamnen i Malmö, så åt jag lunch på en restaurang med utsikt över Öresundsbron.
Fisksoppa stod på menyn.
Den var såååååå god - och kanske att utsikten gjorde sitt till.
Mums!

Kul att du också köpte en HP.
Som sagt (på Insta) så är vi supernöjda med vår.

Barbro D/walkaboutsweden

Elisabet. sa...

Barbro D: jag ska ärligt säga att det var nästan tangenbordet som fick mig att falla pladask! Jag har testat andra - finare märkens t-bod - men hittar aldrig rätt bland. Den här kändes kanon!

Ulrika sa...

Färgerna ute nu är verkligen underbara!

Längs vägen till Sannerud, utmed sjön Unden, är det övervägande lövträd - många aspar - och det glöder! Så otroligt fint!